Počinje Kontakt: Najveći događaj profesionalaca muzičke industrije

Nenad Vujanovic

Najveći događaj profesionalaca muzičke industrije u regionu, Kontakt konferencija, održaće se sedmi put u Beogradu, od 23. do 25. marta, u organizaciji producentske kuće „Kontakt konferencija“, promoterske kuće Odličan Hrčak i Centra beogradskih festivala - CEBEF.

#Kontakt23 će ponovo u martu učiniti Beograd centrom susreta profesionalce iz sfere muzičkog biznisa, navode organizatori.

Novo izdanje Kontakta obeležiće tribine, paneli, kreativne radionice i javne diskusije koje imaju za cilj da dodatno unaprede rad svih sektora koji čine kreativne industrije i industriju zabave.

Kontakt počinje 23. marta svečanim otvaranjem u Domu omladine, a nastavlja se panelima „NEW FACES: profesionalci u usponu“, „Udruženja: iskustva u organizaciji kulturnih gogađaja i manifestacija“ , kao i stručnim vođenjem kroz interaktivnu izložbu SUBAsoba (KULA, Cetinjska 15 ) koja je posvećena liku, delu i stvaralaštvu Mitra Subotića Sube.

Paneli, izložbe, koncerti – Kralj Čačka, Paraf, Let 3 Mr. Lee & IvaneSky, Goran Bare i Majke, Repetitor…

Narednog dana, 24. marta posebno će biti zanimljiv panel „Ugasi se ili sini“ na kome učestvuju muzičari Zoran Kostić Cane i Goran Bare (Anti shop Elektropionir, Cetinjska 15), zatim panel i potpisivanje ploča čuvene pank grupe PARAF, panel „Zašto se razni muzički hibridi danas etiketiraju kao džez?“, kao i dodelom nagrada RUNDA za najbolje u 2022. godini.

Dodatno, održaće se paneli u Privrednoj komori Srbije: „Status umetnika“ i „Music Export“ o izvozu muzike.

Poslednji dan konferencije rezervisan je za panele „Ekspanzija vinila, problemi nelojalne i nelegalne konkurencije i moguća rešenja“, „Mali festivali regiona“ i „Važnost Showcase festivala u regionu“.

Muzički deo KONTAKT konferencije obuhvatiće brojne nastupe, među kojima organizatori izdvajaju koncerte Mr. Lee & IvaneSky, Goran Bare i Majke, Kralj Čačka, Paraf, Vojko V i Repetitor.

Kontakt se pozicionirao kao platforma za jačanje kulturne infrastrukture regiona, a deluje tokom cele godine. Kontakt je organizovao dva Kontakt Sessiona i Kontakt specijal, važne kulturne događaje proizišle kao plod saradnja ostvarenih po završetku zvanične Kontakt konferencije i showcase festivala u martu ove godine.

Komentari (0)

Vidi sve komentare