Počinje prijavljivanje za “Prestonicu kulture Srbije 2023.”

Kultura 01. avg 202122:034 komentara
Izvor: N1

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da 2. avgusta počinju prijave za lokalne samouprave na konkurs za izbor “Prestonice kulture Srbije 2023. godine”, čiji je cilj podizanje kvaliteta kulturnog života u Srbiji i pokretanje kulturnog, umetničkog i turističkog razvoja kroz aktiviranje postojećih i osmišljavanje novih umetničkih programa.

Prijave se podnose do 2. septembra na konkursnom upitniku i dostavljaju u štampanoj i elektronskoj formi Ministarstvu kulture i informisanja, sa naznakom „Za Konkurs – Prestonica kulture Srbije 2023“. Konkurs je otvoren za jedinice lokalne samouprave u Srbiji, osim za Beograd i Novi Sad.

Izabrana jedinica lokalne samouprave poneće titulu „Prestonica kulture Srbije 2023“, koja će joj omogućiti da bude prepoznata kao relevantni nacionalni centar razvoja kulture i na taj način postane vidljivija na kulturnoj mapi Srbije i Evrope.

Cilj konkursa, koji je raspisan 7. maja, je pružanje podrške jedinicama lokalnih samouprava da, u saradnji sa ustanovama, umetničkim i drugim udruženjima registrovanim za obavljanje delatnosti kulture, pojedincima, kao i drugim subjektima u kulturi unaprede svoje kapacitete u kulturi, kulturnu produkciju i kulturnu ponudu, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar