Pomereno održavanje Festa i Martovskog festivala zbog epidemije

Kultura 15. mar 202110:11 > 14:33 0 komentara
GREG BAKER / AFP

Održavanje Festa i Martovskog festivala pomerena su zbog epidemije. Martovski festival, za koji je pripremljeno takozvano duplo izdanje, biti održan od 19. do 25. aprila u Domu omladine, a Fest od 7. do 16. maja u Centru "Sava", Kombank dvorani, Sinepleksu u Beogradu na vodi i Domu omladine.

Gradske vlasti, imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, donele su odluku o pomeranju održavanja Festivala kratkog metra i Festa za pre i posle Uskrsa, odnosno kraj aprila i početak maja.

Dvostruko 67/68. izdanje Martovskog festivala trebalo je da se održi od 22. do 28. marta u Domu omladine, a Fest od 2. do 11. aprila.

Fest se priprema i odigraće se pod sloganom „Povratak u budućnost“ sa namerom da kao najveća i najpoznatija filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese značajnijem povratku publike u bioskope koji su bili i treba da ostanu glavna karika kinematografije.

Ovogodišnji program predstaviće više od 70 premijernih filmova najnovije svetske i srpske produkcije u nekoliko programskih celina, koje će publika moći da prati u salama Sava Centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx Galerija Belgrade.

Programi festivala biće održavani uz dosledno poštovanje svih mera Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, naveo je organizator festivala Cebef i pozvao publiku Festa da se u međuvremenu prijavi za vakcinaciju, kao najsigurniji vid zaštite od virusa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!