Pozorište „Boško Buha“ raspisalo konkurs za novog direktora

Kultura 31. mar 202309:56 1 komentar
N1

Upravni odbor Pozorišta "Boško Buha" raspisao je javni konkurs za imenovanje direktora tog pozorišta, a rok za podnošenje prijava je 10 dana od objave konkursa u dnevnom listu Politika, na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje i na oglasnoj tabli pozorišta.

Upravni odbor obavlja razgovor sa kandidatima koji ispunjavaju uslove iz konkursa i u roku od 30 dana od dana završetka javnog konkursa dostavlja osnivaču obrazloženi predlog liste kandidata.

Osnivač imenuje direktora ustanove sa liste, a rešenje o imenovanju direktora objavljuje se u Službenom listu grada Beograda.

Ovo pozorište došlo je nedavno u centar pažnje zbog najave preseljenja u Beograd na vodi i spora oko vlasništva zgrade.

Zaposleni u Pozorištu „Boško Buha“ su nedavno javno apelovali da njihov teatar ne bude u celosti preseljen u zgradu Stare pošte na Savskom trgu, kao i da se reši problematičan katastarski upis vlasništva njihovog dosadašnjeg sedišta u zgradi na Trgu Republike 3, koji već osam godina koči rekonstrukciju oronulog prostora. Nadležnima su dali rok od mesec dana da odgovore na njihove zahteve, a u međuvremenu im je stigla podrška od gotovo čitave kulturne javnosti.

Šta je čije u okviru zgrade na beogradskom Trgu Republike broj 3 – nije tačno utvrđeno ni posle sudskih presuda iz 2016. i 2017. godine, kada je kruševački Rubin tužio Grad Beograd, Republičku direkciju za imovinu, Ugostiteljsko privredno društvo Stari grad i JP Poslovni prostor Stari grad, a sve zbog upisa svog vlasništva nad 229,77 kvadrata po kupoprodajnom ugovoru iz 2009. godine. Sudeći po obrazloženju presude Privrednog suda u Beogradu, u koju je N1 imao uvid, još tada se nije znalo koji konkretno kvadrati su, u stvari, bili predmet kupovine.

Komentari (1)

Vidi sve komentare