„Pre svega sam želeo da budem rok zvezda“: Nikola Rakočević o radu sa Kraljem Čačka

Kultura 17. apr 202414:02 0 komentara
N1

Predstava “Mihael Kolhas”, prema istoimenoj pripovetki Hajnriha fon Klajsta, u dramatizaciji Fedora Šilija i režiji Borisa Liješevića, koji u fokus stavljaju potrebu čoveka za pravdom i pitanje gde su granice pravičnosti, biće premijerno izvedena večeras u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Naslovnu ulogu u komadu igra Vojin Ćetković, a jednu od uloga i Nikola Rakoćević. Muziku za predstavu radio je Kralj Čačka.

Na predstavljanju nove predstave u JDP-u, Rakočević je rako da mu je najinspirativnije u radu na komadu bila rasprava i pitanje da li je Mihael Kolhas bio zločinac ili heroj.

„Nadam se da će publika postaviti sebi pitanje šta je za njih pravda i kako se za nju treba boriti jer je to najvažnije. Tumačim veoma živopisan lik, i jedva čekam da se publika nađe ispred jer je ona neizbežan parner u svemu ovome.“

„Pošto sam ja pre svega želeo da budem rok zvezda, ovo mi je druga opcija, drago mi je da je Nenad (Marić, Kralj Čačka) sa nama i da mogu barem da sedim pored nekoga ko je prava rokerol zvezda“, otkrio je Rakočević.

Boris Liješević, reditelj, kazao je da je Kralj Čačka uspeo je za kratko vreme da postane „duša ove predstave“, i da učestvuje u komadu ne samo kao autor muzike več i kao izvođač te muzike.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!