Predstave Bitef teatra ovog meseca na tri pozorišna festivala

Foto: Nenad Šugić

Bitef teatar u mesecu novembru učestvuje na tri pozorišna festivala.

Predstava Nikole Zavišića i Maje Pelević „Kao da kraj nije ni sasvim blizu“ gostovala je na MOT festivalu u Skoplju, od 18. do 21. novembra. Predstava je izazvala oduševljen prijem publike i dobila odlične stručne kritike.

Predstava M.I.R.A. u režiji Andraša Urbana, sa vrhunskom Mirom Karanović u glavnoj ulozi, predstaviće se na Regionalnom festival glume u Nikšiću, 25. novembra.

Drama „Kretanje“ Dimitrija Kokanova u režiji Jovane Tomić, gostuje na festivalu Desire u Subotici, 28. i 29. novembra.

Foto: Nenad Šugić

„I pored izmenjenih uslova usled sprovođenja mera zaštite usled epidemije, pozorište Bitef teatar živi i diše. Produkcije Bitef teatra svojom svežinom i hrabrošću plene pažnju regiona“, saopštilo je to pozorište.

U sezoni Teatra imena Na ivici, uspevamo da održimo ravnotežu žonglirajući na žici novovremenog. Trudimo se da svojim repertoarom ostanemo aktuelni, novi i uzbudljivi, kako u formalnom tako i u sadržajnom smislu, te tako odgovorimo izazovima sadašnjosti u kojima je pozorište sve ugroženije. U formalnom smislu predstave Kretanje i Kao da kraj nije ni sasvim blizu, skrojene su za mali broj gledalaca i parcitipativne – publika doslovno učestvuje u pozorišnom činu. Predstava M.I.R.A. inspirisana je likom i delom najveće dame našeg teatra, velike pozorišne borkinje i osnivačice Bitef teatra – Mire Trailović, čiji spomen podseća da za dobro pozorište ne postoje prepreke. Bave se temama intimnog i ličnog na planu opšte zadatosti savremenog trenutka. Kao takve prepoznate su u internacionalnom pozorišnom kontekstu, što dokazuju i pozivi na mnoge međunarodne festivale. Na to smo beskrajno ponosni, navelo je to pozorište.

Komentari (0)

Vidi sve komentare