Preminuo Rajan O’Nil

Kultura 08. dec 202323:18 0 komentara
AARON DAVIDSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Holivudski glumac Rajan O'Nil preminuo je u 82. godini, a tužnu vest podelila je njegova porodica.

Njegov sin Patrik podelio je tužnu vest na društvenim mrežama u petak popodne, prenosi Nova.rs.

„Ovo je najteža stvar koju sam ikada imao da kažem, ali idemo. Moj tata je danas mirno preminuo, sa svojim timom koji ga voli, koji ga je podržavao i voleo kao i on nas“, naveo je on.

„Moj otac Rajan O’Nil oduvek je bio moj heroj. Ugledao sam se na njega i uvek je bio veći od života. Kada sam rođen 1967. godine, moj otac je već bio TV zvezda u Gradiću Pejtonu. Tu je upoznao moju mamu Li Tejlor-Jang, i oko devet meseci kasnije, ja sam se rodio. Moj otac je postao međunarodna filmska zvezda sa Ljubavnom pričom početkom sedamdesetih, deceniji u kojoj je apsolutno razbio glumeći u filmovima poput Meseca od papira, Beriju Lindonu, Nedostižnom mostu, Vozaču. On je holivudska legenda. Tačka“, napisao je Patrik na Instagramu.

Njegova porodica nije objavila uzrok smrti, ali O’Nilu je 2001. dijagnostikovana hronična leukemija, a 2012. rak prostate.

O’Nil je bio najpoznatiji po svojim filmovima iz 1970-ih koji su uključivali Papirni mesec, u kojima je glumio sa svojom ćerkom Tejtum O’Nil.

Publika je volela i njegovu ulogu Olivera Bareta u Ljubavnoj priči iz 1970. godine, gde je glumio sa Ali Mekgrou. Za tu ulogu nominovan je i za Oskara i Zlatni globus za najboljeg dramskog glumca.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!