Prvim danom proleća 2023. godine Čačak će biti prestonica kulture Srbije

Kultura 19. jan 202217:31 2 komentara
Čačak
N1

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i gradonačelnik Čačka Milun Todorović potpisali su ugovor za projekat Prestonica kulture Srbije 2023. godine, čime zvanično počinje realizacija projekta.

#related-news_0

Gojković je nakon potpisivanja ugovora podsetila da je Čačak za prestonicu kulture Srbije izabrala stručna komisija medju 18 prijava gradova i opština, saopštilo je Ministarstvo kulture.“Dogovorili smo danas da sama manifestacija započne prvim danom proleća 2023. godine. Mi sada već imamo iskustvo Grada Novog Sada koji je Evrpopska prestonica kulture i možemo da merimo šta je bilo dobro, a šta su oteževajući faktori u sprovodjenju čitavog projekta, budući da smo ga kreirali po ugledu na Evropsku prestonicu kulture“, kazala je Gojković.

Ona je dodala da će to doprineti decentralizaciji kulture u Srbiji.

Кreativni i radni moto projekta je „Čačanska rodna“, inspirisan imenom sortimenta šljive koji je prepoznatljiv čačanski poljoprivredni proizvod, a program je koncipiran kroz četiri podteme „Na Slobodi“, „Na raskrašću“, „Na Moravi“ i „Na Кaldrmi“.

Ministarstvo kulture je za projekat Prestonica kulture Srbije 2023. godine izdvojilo 298,5 miliona dinara, a vrednost celog projekta je 500 miliona dinara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare