Sahranjen Ivan Tasovac, opelo držao Porfirije

Kultura 04. okt 202116:10 > 16:47 5 komentara
Foto: Nova.rs

Ivan Tasovac sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana, uz prisustvo velikog broja prijatelja, poštovalaca i kolega, a među prisutnima je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Opelo na Novom groblju držao je patrijarh Porfirije.

POVEZANE VESTI

Među prisutnima su bili i reditelji Jagoš Marković i Milutin Petrović, Dragan Bjelogrlić, Aja Jung, Srđan Šaper, Ružica Đinđić, upravnik Ateljea 212 Novica Antić, Vladislav Bajac, Nebojša Krstić, direktor RTS-a Dragan Bujošević, Zoran Babić…

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić došao je na Novo groblje, kraj kapele kako bi izjavio saučešće porodici, zatim i prvi čovek Skupštine Srbije Ivica Dačić, kao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić i lider LDP-a Čedomir Jovanović. Došla je i ministarka kulture Maja Gojković da izjavi saučešće porodici, kao i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, Olivera Zekić, Bratislav Gašić, Andreja Mladenović, piše Nova.rs.

Ivan Tasovac preminuo je u Beogradu 29. septembra. Imao je 55 godina. Tasovac je bio direktor Beogradske filharmonije od 2001. do 2013. godine. Nakon što je obavljao funkciju ministra kulture i informisanja u periodu od 2013. do avgusta 2016. godine, Vlada Srbije ponovo je imenovala Tasovca za direktora Beogradske filharmonije 24. januara 2017.

Komentari (5)

Vidi sve komentare