Sve više umetnika želi da učestvuje u humanitarnoj predstavi za decu rudara

Kultura 24. maj 202220:32 > 20:36 komentara

Humanitarna predstava "Brod plovi za decu rudara" održaće se 3. juna u mts Dvorani u Beogradu od 20 časova. Glumci Gorica Popović, Svetlana Ceca Bojković, Anita Mančić, Tihomir Stanić, Jelena Stupljanin, uz podršku Udruženja dramskih umetnika Srbije, organizuju predstavu sa ciljem prikupljanja sredstava za porodice rudara nastradalih u rudniku Soko u Sokobanji.

Glumica Jelena Stupljanin ispričala je kako se došlo na ideju da se pomogne porodicama rudara.

PROČITAJTE I:

„Imamo grupu na vajberu umetnici protiv zagađenja i tu razmenjujemo ideje kada bismo mogli da ostvarimo aktivističke stvari, Ceca Bojković je došla s idejom hajde da uradimo nešto za pordice rudara. Pošto je Gorica Popović vođa predstave „Brod plovi za Beograd“ i autor te legendarne predstave, predložila je da bude ta vrsta koncepta, da učestvuju glumci koji umeju da pevaju. Onda se proširila ideja, pa će glumci govoriti i poeziju“, kaže Stupljanin.

Dodaje da je trenutno više od 40 učesnika i da se i dalje javljaju umetnici koji žele da budu deo predstave.

„Ima mnogo umetnika, i muzičara, tu je Bilja Krstić, pijanista Stefan Ćirić, mnogi hoće da bude deo“, kaže ona.

„Pozivam ljude da kupe karte jer će svaki dinar biti upućen porodicama stradalih rudara. Ulaznice su 2.000 dinara, i preduzeća mogu da se uključe i kupe veliki broj karata“, istakla je.