U žiriju Nagrade mlade publike EFA i đaci iz 29 mesta u Srbiji

Kultura 24. apr 202120:15 0 komentara
Promo

Izbor Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije (EFA) biće održano u nedelju, 25. aprila širom Evrope, a Srbiju će na toj manifestaciji predstavljati 100 učenika i učenica osnovnih škola iz 29 mesta, saopštio je program Slobodna zona Junior.

Oko 4.000 dece od 12 do 14 godina iz 38 zemalja Evrope naći će se u ulozi žirija i gledati tri nominovana filma, te odabrati najbolji film za mlade u prethodnoj godini.

Članovi i članice žirija iz Srbiji dolaze iz: Obrenovca, Kovačice, Crepaje, Crvenke, Kule, Beograda, Žitišta, Vlasotinca, Rumenke, Torka, Banatskog Karađorđeva, Velikog Orašja, Trstenika, Priboja, Srbobrana, Stare Pazove, Novog Sada, Barande, Vrbe, Kragujevca, Merošine, Donje Trnave, Svilajnca, Kraljeva, Gornjeg Milanovca, Kovina, Vladičinog Hana, Tobe i Banatskog Karlovca.

Mladi predstavnici nacionalnog žirija imaju priliku da do nedelje pogledaju tri filma koja je selektovala stručna komisija EFA, nakon čega će na dan održavanja događaja učestvovati u onlajn filmskim diskusijama sa poznatim autorskim tandemom Marka žvaka – Dušanom Čavićem i Dušanom Šaponjom.

Po završetku onlajn susreta, članice i članovi žirija moći će da glasaju, odnosno da dodele određen broj bodova svakom od filmova, a u skladu sa svojim utiscima.

Nominovani filmovi ove godine su „Pinokio“ Matea Garonea, „Bekstvo preko granice“ Džoan Helgeland i „Vulfvokersi“ Toma Mura i Rosa Stjuarta.

Večernja ceremonija zbrajanja glasova iz svake države, kao i proglašenje pobednika moći će da se prati uživo na sajtu yaa.europeanfilmawards.eu.

Nagrada mlade publike u Srbiji već petu godinu organizuje se u sklopu programa Slobodna zona Junior, uz podršku Filmskog centra Srbije, a u saradnji sa Filmskim festivalom Slobodna zona.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!