Kolektiv iz Beča inspirisan kultnim parkingom u Cetinjskoj

U Galeriji Monolog u Cetinjskoj u toku je izložba "Balansiranje kroz prelamanje svetlosti. Betonske dubine" umetničkog kolektiva room69 iz Beča.

Inspirisani kultnim parkingom upravo na ovoj adresi gde se nalazi jedan od beogradskih centara noćnog života i urbane kulture, kolektiv je izgradio virtuelnu parking garažu kao centralno digitalno mesto svoje instalacije u realnom prostoru galerije Monolog.

Kolektiv room69 stvara estetske univerzume i u analognom i u virtuelnom svetu, a oko lokacije galerije Monolog izgradili su virtuelnu parking garažu koja je njihovom intervencijom postala i zvanični deo Gugl mapa – izložba koja će zauvek ostati otvorena i dostupna posmatračima.

Posetilac se na izložbi susreće sa skulpturama i instalacijama, u virtuelnom prostoru, ali i skulpturama u fizičkom prostoru galerije.

Izložba će biti otvorena do 15. januara u Galeriji Monolog koja je nastala u maju ove godine kao ideja kustosa Denisa Lea Hegića (osnivač Supermarket Laba i direktor MON Museum of Now Berlin) i Jana Gustava Fidlera i predstavlja kreativni kanal povezivanja umetnika između Beograda, Beča i Berlina.

Komentari (0)

Vidi sve komentare