Unuka Čarlija Čaplina u Beogradu predstavila komad o kleptomanki

Kultura 05. dec 202317:10 1 komentar
Amir Hamzagić/Nova.rs

Koreografkinja Aurelija Čaplin Tijere, unuka slavnog Čarlija Čaplina, predstavila je u Beogradu predstavu "Zvona i čini" koja je programu predstojećeg Beogradskog festivala igre. Aurelija Tijere u ovom komadu igra neizlečivu kleptomanku koja iznenada pada pod uticaj predmeta koje je "pozajmila". Njena majka Viktorija Čaplin potpisuje režiju, a predstava će biti izvedena u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Umetnicu Aureliju Tjere ugostila je direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung, a glumica je govorila o radu sa svojom majkom, komadu koji je, kako je objasnila, izrazito specifičan i neiskaziv, kao i inspiraciji, talentu i humoru koji je nasledila od umetničke porodice i utkala u svoj rad.

„Predstava “Zvona i čini” bazirana je na optičkim iluzijama, donosi niz iznenađenja, a najlepše je kada publika dođe bez očekivanja i predznanja, te zajedno sa nama otkriva ono što smo želeli da prenesemo jer nema reči koje mogu zameniti iskustvo u pozorištu. Moja majka je režirala i kreirala ovaj komad i nikada zaista nisam saznala šta joj je bila inspiracija. Viktorija je tajanstvena i vrlo specifično radi, tako da sam i ja, dok smo radile na ovom komadu, otkrivala malo pomalo. Svakim igranjem, otvori mi se nešto novo. Nadam se da se i publika isto oseća“, objasnila je Tjere Čaplin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare