Van Hauvelingen: Nečista krv na Netfliksu daje nadu i za druga domaća ostvarenja

Kultura 13. jan 202212:493 komentara
Izvor: N1

Netfliks još uvek nema fokus na našem regionu, i to što je ta platforma otkupila za prikazivanje film "Nečista krv" da je nadu i za druga ostvarenja odavde, ocenili su u Novom danu reditelj i producentkinja ''Nečiste krvi'' Goran Stanković i Snežana Van Hauvelingen.

„Svaki korak ka tome uključujući i ovaj naš film na Netfliksu dobar je za srpsku kinematografiju, da postane deo sveta… Imamo fantastične glumce, mlade talente, autentične priče i krajnje je vreme da možemo da ih ispričamo na mnogo širem tržištu od ovog našeg regionalnog“, rekla je van Hauvelingen.

Posle velikog uspeha pred domaćom i regionalnom publikom film „Nečista krv – Greh predaka“, nastavlja svoj život na popularnoj platformi za filmove i serije NETFLIX. To je prvi film na srpskom jeziku koji je ta platforma otkupila.

„Mi producenti se svi trudimo da što bolje plasiramo svoje filmove, ono što je bilo presudno sa našim filmom je što se bavi periodom naše istorije koja nije samo naša istorija već istorija Balkana, u filmu igraju internacionalni glumci, govori se pored srpskog i turski i albanski jezik, a zahvaljujući upornosti naših međunarodnih partnera sve je u nekom trenutku kliknulo da se Netfliks odluči za naš film“, dodala je producentkinja.

N1

Stanković je dodao da Netfliks još uvek nema fokus na našem regionu.

„Imamo slučaj ‘Novina’ iz Hrvatske, i ovo je druga stvar, ali upravo to što nije lokalna tema, već sama činjenica da je to bio internacionalni projekat, sa glumcima iz Turske, Nemačke, imamo razne jezike,  činjenica da se taj film delom bavi jednom varošicom koja je u tom trenutku bila deo velike imperije… tako da je to šira priča“, naveo je on.

Netfliks postoji 24 godine i bilo je krajnje vreme da se i mi upišemo tu, navela je producentkinja.

Gosti N1 su najavili i sledeći projekat na kome radi kuća This and that production, tv seriju „Sablja“, koji je, kako su rekli, još komleksniji poduhvat.

„Spremamo je od kraja 2018. tad smo počeli da se bavimo razvijanjem teme o Zoranu Đinđiću. Već pune tri godine se bavimo tom temom, radili smo sa stručnjacima, i iz Netfliksa i HBO-a i drugih platformi, ideja je da se povezujemo sa svetom, da naše serije budu međunardne koprodukcije, da imamo najbolje agente prodaje po svetu i da naše priče putuju“, zaključila je ona.

Komentari

Vaš komentar