Vesić: Napuštene kotlarnice rešenje za mlade umetnike, Šećerana na dugom štapu

Kultura 19. jun 202115:48 > 16:01 6 komentara
Printscreen

Problem koji je nastao nakon što je vlasnik zgrade BIGZ-a iselio mlade umetnike koji su tu godinama radili - i dalje nije rešen. Prostor Šećerane nije rešenje, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ali dodaje da je Grad pronašao više lokacija koje će posle rekonstrukcije biti ponuđene mladim bendovima i umetnicima na besplatno korišćenje. "Našli smo šest napuštenih kotlarnica, neke od njih ćemo ponuditi umetnicima", rekao je Vesić.

On je rekao i da je „Šećerana na dugom štapu“.

„Šećerana je na dugom štapu, jer moramo prvo da je kupimo iz stečaja i da rešimo probleme sa stečajnim upravnicima, koji očigledno misle da mogu da rade šta žele sa Šećeranom, ali to ćemo rešiti novim našim planom generalne regulacije za javne površine gde ćemo Šećeranu proglasiti prostorom kulture u novembru, pa će njihove ambicije da je prodaju prestati i to će postati gradsko“, kazao je.

Gradske vlasti, kako je naveo, traže uporno nove prostore koje bi ponudili umetnicima.

„Našli smo šest napuštenih kotlarnica, napravili smo komisiju koja treba da obiđe te objekte, neke od njih ćemo ponuditi umetnicima. Naš plan je da imamo desetak takvih objekata kao prostor za mlade, gde bi mladi bendovi i umetnici mogli besplatno da rade, razvijaju svoj talenat. Ono što se desilo sa Bigzom je da je za Beograd to neophodno, radimo na tome. Izaći ćemo sa projektom rekonstrukcije, to će biti prostori namenjeni mladima“, kazao je Vesić za Tanjug.

Tim objektima će se upravljati, kako je precizirao, u okviru Doma omladine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare