“Zaljubljeni Šekspir“ nagrađen ovacijama u Beogradskom dramskom pozorištu

Kultura 26. mar 202223:581 komentar
Izvor: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Prvo izvođenje komada "Zaljubljeni Šekspir", adaptacija istoimenog filmskog hita Toma Stoparda i Marka Nomana, u režiji Ane Tomović, održana je u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP).

Luka Grbić je predvodio ekipu glumaca koja je blisatala na sceni, a među njima su Stanislava Nikolić, Stojan Đorđević, Andrej Šepetkovski, Miloš Petrović Trojpec, Paulina Manov, Dragana Varagić, Marko Gvero, Aleksandar Alač, Marko Todorović, Ljubomir Bulajić, Amar Ćorović, Zoran Đorđević, Aleksandar Jovanović, Stefan Radonjić, Nikola Malbaša i Miloš Lazarov, prenosi Nova.rs.

„Zaljubljeni Šekspir“ je koprodukcija BDP i slovenačke kompanije „Prospot“ Jurija Franka, koji je obezbedio ekskluzivna prava za ovu predstavu čiju licencu drži „Dizni“.

Komad je prevela Marija Stojanović a dramaturg je Periša Perišić. Scenografiju potpisuje Aleksandar Denić, kostimografkinja je Momirka Bailović, muzički saradnik Nevena Glušica. Za scenski pokret je bila zadužena Marija Milenković, za scenski govor Dijana Marojević, a za mačevanje i scenske borbe Vukašin Stošić.

Komentari

Vaš komentar