Zarić: Dobro pozorište uvek mora da prepozna sadašnji trenutak

Kultura 07. apr 202117:51
Izvor: N1

Dobro pozorište uvek mora da prepozna sadašnji trenutak, i publika u njemu mora da prepozna i sadašnji trenutak i sebe, ako odgledate predstavu i želite da je pogledate još jednom - onda je to dobro pozorište, rekao je glumac Ivan Zarić za N1.

Govoreći o predstavi „Dan kada ja više nije bilo ja“ rediteljke Tare Manić, koja je premijerno izvedena 3. aprila u BDP-u, on je rekao da je ideja predstave jednostavna, dok je realizacija komada jako komplikovana.

„Dan kada ja nije više bilo ja“ je komad o običnoj, nuklearnoj porodici u kojoj se jednog dana desi nešto neobično – ostvari im se ono o čemu su krišom sanjali – u porodičnom domu se pojavljuju dvojnici roditelja. Ovaj bajkovit, nadrealistični komad, razmatra i ironizuje banalnost svakodnevice, a u njemu i Zarić igra jednu od uloga.

„Premijera je protekla tačno onako kako je trebalo, to je lepota pozorišta, dešavaju se nepredviđene stvari“, rekao je on i dodao: „imali smo muzičku numeru koja je išla bez muzike u reprizi“. „Ali onda se dogodi nesto što je kvalitet, Nataša Marković je morala da otpeva numeru uživo bez muzike, ali je bilo bolje nego da je bilo sa muzikom“, naveo je on.

Ideja predstave je jednostavna, kazao je, a to je šta se desi između muškarca i žene kada krenu da se bave bračnom krizom i maštaju kakav bi bio bolji partner, pa kreće sukob oko toga – šta nam se desi kad zamislimo nešto idealnije i bolje.

„Realizacija i sam komad je užasno komplikovan.. jer daje promišljanja šta su sve mogućnosti“, navodi glumac.

Govoreći o odnosu sa ocem Draganom Zarićem, on je rekao da ga je otac više učio životu nego glumi.

„I svi saveti vezani za posao bili su upakovani u obične priče iz života. One ostaju kao neki temelj“, kazao je i dodao da kada je upisao FDU to nije bilo na veliku radost njegovog oca jer je on znao i sve negativne strane tog posla.

Sa sestrom, takođe glumicom, Milicom Zarić, kako je ispričao, ima dogovor da zovu jedno drugo kada im treba savet. „Što se više ne zovemo pre predstave znači da smo sigurniji, uvek uvažavam njene kritike i savete, znamo da oni dolaze iz najčistijih osećanja“, kazao je.

„Mislim da je pogubno ne raditi za svaku profesiju, pa i glumca, ako čovek voli to što radi, ako ste posao izabrali iz ljubavi, smeta vam da ne radite“, kazao je.

Komentari

Vaš komentar