Zašto je odložena premijera komedije „Pokondirena tikva“?

Kultura 25. maj 202415:35 0 komentara
Shutterstock

Premijera predstave „Pokondirena tikva“ koja je večeras premijerno trebalo da bude izvedena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, kao i planirana reprizna izvođenja, odložena su za jesen, objavio je nacionalni teatar na svom sajtu, piše Nova.rs.

O novom terminu igranja ove komedije, po tekstu Jovana Sterije Popovića, u režiji Ive Milošević, javnost će blagovremeno biti obaveštena, navodi se, a Molina Udovički Fotez, direkorka Drame nacionalnog teatra, rekla je za Nova.rs da se takve stvari događaju i da su u pozorištu uobičajene.

„Ovo je živa umetnost i neke okolnosti je teško predvideti. Prošle godine smo morali da pomerimo premijeru komada “Sanjao sam da sam se probudio” jer se četvoro glumaca razbolelo. Radimo sa živim ljudima i sve je to normalno“, kazala je Udovički Fotez, koja je i dramaturg “Pokondirene tikve”, piše Nova.rs.

Molina Udovički Fotez Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U čuvenoj Sterijinoj komediji, navodi se, glavna uloga je poverena Nataši Ninković, a mediji su prošle nedelje objavili da je glumici pozlilo na probi ove predstave što je ona kasnije i potvrdila.

„Premijera je pomerena za septembar, I to je dobro jer ćemo imati veću pažnju pozorišne publike, jer sada je vreme festivala. Spremamo se sa predstavom „Očevi i oci“ za Sterijino pozorje i festival “Petar Kočić” u Banjaluci“, dodala je Molina Udovički Fotez za ovaj medij.

Kako je navedeno, pored Nataše Ninković, u “Pokondirenoj tikvi” će igrati i Iva Milanović, Slobodan Beštić, Ivana Šćepanović, Aleksandar Vučković, Sena Đorović, Aleksandar Đurica i Dragan Sekulić.

Pročitajte još:

Scenograf je Gorčin Stojanović, kostimograf Boris Čakširan, kompozitor Vladimir Pejković, a za scenski govor je, navodi se, zadužena Ljiljana Mrkić Popović.

Ovo je osma dramska postavka Sterijine komedije karaktera iz 1838. godine, a „Pokondirena tikva“ se u tri navrata našla i na operskom repertoaru nacionalnog teatra, piše Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!