Draginja Vlk – vodič kroz Instagram profil jednog poslanika

Lični stav 17. nov 202310:07 87 komentara
Printscreen

U današnjem vremenu društvene mreže često ponesu javne ličnosti, pa nekada otkriju i više nego što je potrebno. U koju grupu spada narodna poslanica Draginja Vlk, za koju se javnost zainteresovala nakon navoda da je upravo ona bila zadužena za izradu novog logotipa "Pošti Srbije" po ceni od 1,5 miliona evra?

Komentator Zvonko Mihajlovski je davno rekao „statistika je kao bikini, otkriva sve, ali ne pokazuje ništa“. Šta je sa Instagramom?

View this post on Instagram

A post shared by Draginja Vlk (@draginja.vlk)

Draginja Vlk dospela je u medijsku žižu nakon što je radnik Pošte (u kojoj je Više od 4.000 zaposlenih, nezadovoljno platama i odnosom rukovodstva do juče štrajkovalo) Stefan Mitrović izneo podatak da je promena logotipa Pošte koštala neverovatnih milion i po evra, a da je posao rebrendiranja dobila članica SNS-a i narodna poslanica Draginja Vlk.

Mitrović je naveo da je „podatak dobio 31. marta 2021, telefonskim putem, dok papir ne postoji nigde jer je to rebrendiranje bilo pod oznakom hitno, pa nema dokumenta kao što je to slučaj s redovnim javnim nabavkama“.

Par meseci nakon dolaska na mesto v.d. direktora Pošte, Zorana Đorđevića sačekale su uniforme sa novim logoima ali i vruće kestenje u vidu davanja objašnjenja koliko je rebrendiranje koštalo. On je ovu informaciju demantovao, rekavši da je izvršena „samo minimalna intervencija marketinškog sektora“.

Minimalna intervencija je svakako pogodan termin za vizuelno tumačenje promenjenog logoa, da li i za kontekst marketinškog sektora, ostaje tek da saznamo.

N1

Navode je demantovala i junakinja ove priče Draginja Vlk, poslanica Srpske napredne stranke, i to na svom Instagram profilu, koji je jednako živopisan kao i gorenavedena priča.

On nas raznim meandrima vodi ka spoznaji više o Draginji Vlk, rođenoj 1989. u Beogradu, u čijoj biografiji stoji da je završila 14. beogradsku gimnaziju, a zatim diplomirala i magistrirala na Masarikovom Univerzitetu, Fakultetu za socijalne studije na dva odseka – Evropske studije i međunarodne odnose, kao stipendista češke Vlade.

Pošto sve ovo ne bi stalo u opis profesije, ona nam je svima skratila muku, izjasnivši se kao politikolog. Uz to je i članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Draginjina interesovanja su intenzivna i prilično široka. Njene pasije i afinitete karakteriše i velika revnost.

Ne propušta prilike da svojim kolegama iz Srpske napredne stranke čestita dane opštine, gradova, od Iriga i Zemuna, do Užica i Kraljeva.

Vera joj je važna, stoga odlazak u parohijski dom Saborne crkve u Požarevcu i čestitanje slave vernicima je deo njenog Instagram folklora.

Ali život nije samo askeza i apostolsko siromaštvo. Naš čovek, žena voli i da se opusti. Na proslavi desetogodišnjice Air Serbia stigla je i da se proveseli sa Svetlanom Cecom Ražnatović u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Simboliku je teško zaobići.

View this post on Instagram

A post shared by Draginja Vlk (@draginja.vlk)

Prisutna je bila i na ceremoniji svečanog otvaranja Svetskog MMA prvenstva u Beogradu, što je prilično eklektično ukoliko posvećenost religiji i veri uzmemo kao spiritus movens njenog profila.

Stiže i na odbor za spoljne poslove i evropske integracije, ali i da se bori za Kosovo, uz vladiku Ilariona i dr Petra Petkovića, v. d. direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije na beogradskom sajmu. Tu su i slike naših velikana. Onih starijih, poput Đorđa Petrovića Karađorđa i vojvode Stepe Stepanovića, do onih novijih, oličenih u sportistima, Nikoli Jokiću i Novaku Đokoviću.

Instagram „team building“ provejava kroz ceo profil. Fotografije sa Sandrom Božić, Darijom Kisić Tepavčević, Arno Gujonom, Jadrankom Jovanović, Natašom Jovanović koju smatra „legendom našeg parlamenta“, ali i sa sinom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danilom.

A i putuje se, Alžir, Abu Dabi, Kina, Izrael. Ovog avgusta bila je na Ju-es openu u Njujorku, jer ne igra Đoković ipak svaki dan u „Velikoj jabuci“.

View this post on Instagram

A post shared by Draginja Vlk (@draginja.vlk)

U skupštini je često u vedrim bojama, kojim razbija sterilnu monotoniju parlamenta. Ne libi se da na slikama pokaže da voli skupocene Luj Viton torbe i još skuplje satove.

View this post on Instagram

A post shared by Draginja Vlk (@draginja.vlk)

View this post on Instagram

A post shared by Draginja Vlk (@draginja.vlk)

Zašto i bi, kada je APR javno dostupan? A na njemu su podaci koji bi nekoga i u Njujorku činili spokojnim na duži niz godina, bolje reći dekada. Dupleks od 120 kvadrata, dva trosobna stana, dva poslovna prostora, skoro 600 kvadrata građevinskog zemljišta i tri garažna mesta, od kojih je jedno sigurno za Mercedes A180, koji je kupljen pre nepune dve godine.

Poslanička plata je 97.000 dinara plus paušal od 37.000 dinara, dok ovaj tip Mercedesa košta ne manje od 45.000 evra (cena modela doseže i astronomskih 95.000 evra za najskuplju verziju).

Računicu izvedite sami. Možda vam profil Draginje Vlk na Instagramu u tome pomogne.

Povezani video: