Kad veštica metle zasvetle!

Lični stav 02. mar 202311:493 komentara
N1

Zašto su Svetiljke retke, pa reč ostavih samo za izuzetke?! Za one stradalne i one što primili su metke.

Dejan Radulović, autor serijala „Slike života“

Do tih dimenzija je ozbiljno raspoređen (čitaj doveden i precizno naveden) kancer počeo da razjeda zdravo tkivo da je to svakako svakom mislećem i razumnom biću vidljivo i golim okom.

Prepoznatljive su fizičke anomalije na prirodi, u vazduhu, vodi i jasno, najvažnijem resursu zbog kojeg je i sazdana planeta, „posrnulom“ čoveku.

Izlivanje kanalizacija u kojima se nalaze sve moguće štetočine nad zdravotom je nakadašnje oaze života, reke i potoke, priobalja i livade pretvorilo u vodovode boleština. Medijske trovačnice razuma su ljude zakovale za moderne toalete, da ne kažem kanale, a vetrovi su sa smetlišta najstrašnijih deponija pretvorili nekad blagorodnu teritoriju u eksperimentalnu laboratoriju bez bodljikave žice.

Sve druge grane su nakalemljene rđavim plodovima koji su vremenom poprimili unutrašnju bezobličnost koliko god napirlitani i doterani. Energiju su crpeli bezidejni savremeni vampiri izašli iz pomenutih opitnih laboratorija i pritom hraneći se „belom džigericom“ vrednih i umnih ljudi koji nisu od njihove fele tj. ne pripadaju tom tzv. svetu.

I to je zapravo suština ekologije, tu su uzroci i posledice.

Mnogo puta sam napisao: bez Čoveka svaka je priča samo mutna voda i posečena smreka.

Tzv. medijatore, krokodilčiće i aligatore već vide i orlovi i gnjide. Finansijski ušuškani, iskustveno namazani bez treme uskoče u sutra i praktično isto vreme. Sve kao sposobni, naoružani tuđim „srebrnjacima“ izvučenim iz poslednjih slamarica preostalog stanovništva, te podmazani najčešće novcima iz veš mašina i to od onih koji još koriste stare i dobro poznate proizvođače. Naravno, govorim o tzv. sponzorima naših prilika i neprilika. Džepovi su puni krvave municije koja se raskošno troši. Lako je ići u boj kad se građanima i sirotinji skida koža sa leđa kako bi ošamućeno gledali licemerne osmehe.

E to je put samoživih i samodrživih stvorova u spiralnom krugu katakombi. No, postoji greška, teška, ovog perpetuum mobile močvara. Kad nestane voda živa, više se ne pliva.

Komentari

Vaš komentar