Ostavite Sinišu da počiva u miru

Lični stav 17. dec 202214:1723 komentara
N1

U petak, 16. decembra, u 54. godini, napustio nas je Siniša Mihajlović. Proslavljeni fudbaler i bivši selektor reprezentacije Srbije. Brojni svetski medji prekinuli su program kako bi obavestili gledaoce o preranom odlasku momka rođenog u Borovu, koji nije skidao osmeh sa lica i zbog koga su mnogi zavoleli najvažniju sporednu stvar na svetu. Jedan od najzaslužnijih za najveći uspeh u istoriji srpskog klupskog fudbala.

Prvo je doneo radost navijačima Vojvodine. Nakon toga postao je nešto poput božanstva među Delijama.

Put ga je odveo u večni grad – Rim, a potom u Đenovu. Fenomenalne partije u Sampdoriji preporučile su ga tada super bogatom Laciju koji je vodio Serđo Kranjoti. Nebeskoplavi su postali prvaci Italije drugi put u istoriji. Nakon toga sledi transfer u Inter i završetak blistave fudbalske karijere.

Povezana vest

Kasnije se oprobao kao trener. Vodio je nekoliko italijanskih klubova i reprezentaciju Srbije.

Na društvenim mrežama uglavnom svi tuguju zbog prerane smrti čoveka koji je imao tu nesreću da oseti građanski rat na sopstvenoj koži. Rat koji nikome nije doneo dobro. Međutim, postoje i oni koji su jedva čekali da ga nazovu nacionalistom, fašistom…

Kako možeš da ne voliš Sinišu Mihajlovića? Sećaš li se gola protiv Bajerna iz Minhena? Sećaš li se gola protiv Irana? Jesi li ikad kao dete na fudbalskom terenu, pre izvođenja slobodnog udarca, podigao kragnu, „skinuo pauka“ u gornjem desnom uglu i uzviknuo: Sinišaaa?!

Jesi li ikada pogledao utakmicu reprezentacije i sa kakvim je žarom i požrtvovanošću Mihajlović nosio dres sa državnim grbom? Koliko je samo radosti doneo našem narodu, a sve uz osmeh i stisak pesnice nakon što je po ko zna koji put postigao gol iz slobodog udarca? Rekorder Serije A sa 28 golova iz „slobodnjaka“.

Kako možeš da napadaš čoveka koji je zakazao svadbu sa Adrijanom Rapaćoni u Sremskim Karlovcima i svim gostima rekao da umesto poklona gosti daruju Dom za nezbrinutu decu Dečje selo u Sremskoj Kamenici?

Siniša Mihajlović je preminuo nakon skoro tri i po godine otkako je obavestio javnost da boluje od leukemije. Borio se isto kao i tokom karijere. Lavovski. I, otišao je da šutira „slobodnjake“ – anđelima. Ostavio je iza sebe suprugu, šestoro dece i veliku prazninu u svima nama.

Bilo je zadovoljstvo odrastati uz tvoju levicu i osmeh koji ćemo večno pamtiti.

Neka ti je večna slava i hvala za sve.

Komentari

Vaš komentar