Parizer i majonez, ko se kome podsmeva?

Lični stav 13. sep 202322:13 0 komentara
N1

Još jedno u nizu, ali ovaj put potpuno groteskno pojavljivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića u javnosti, sa papirićem u rukama na kojem je nacrtano srce. I nije tu samo srce. Tu je i korpa, ona iz prodavnice. Tik uz njega za stolom za kojim sedi, a koja je napunjena i gotovo da preliva nekim proizvodima. I on za vreme svog “nastupa” počinje da ih vadi, pokazuje, objašnjava, vrti.

Performans je počeo.

Međutim, Vučićeva igrica i ovaj put ide korak dalje.

U toku svog performansa, one ne samo da vadi i vrti već nam pokazuje već, kako je rekao, neke od 20 osnovnih životnih namirnica koje će zahvaljući njemu (ima tu i jedan ministar Momirović ali je on sada„nebitan”), njegovim naporima, vrednom radu ali i razumevanju prodavaca, pogodite šta? Pojeftiniti!

I sve to što smo u početku direktnog prenosa gledali, meni lično nije predstavljalo nikakav problem, navikla sam na njegove uloge spasioca, darodavca i veliko-srpskog mučenika.

Čak i kada sam uspela da u svojoj glavi zanemarim bizarnost same scene na mom TV-u, crvenu korpu koju skoro grli dok se pogledom “umiljava dragim gledaocima i glumi Robina Huda” (navikla sam na tu vrstu šlihtersko – jeftinog populizma za široke narodne mase) bilo je još uvek podnošljivo. Ali onda je opet počeo da nam pokazuje šta će sve to iz crvene korpe pojeftiniti.

I upravo tada je počela da me preplavljuje želja pišem, ali ovaj put ne o njemu i bizarnom prizoru kojem sam svedočila, već o naminicama koje nam je ponosno pokazao.

I to ne o svim, već samo onoj o kojoj se povela najveća polemika u javnosti, a to je njegovo veličanstvo PARIZER – težak miljardu kilograma i nikada jeftiniji.

I gle sličnosti, koja se u toku prezentacije čudesnog PARIZERA, sama nametnula dok sam nemo posmatrala predsednikove ruke, oči, osmeh i prste koji vrte taj PARIZER.

I ne, ovo se nije desilo pre godinu, pet ili daleko bilo, davne 2012. kada je preuzeo razorenu zemlju od onih “žutih”.

Jok – sada, pre neki dan u cvatu zlatnog doba u koje nas je ON lično uveo i dok kušamo njegove blagodeti on vrti najjeftiniji i najveći PARIZER.

Ali vratimo se tim ničim izazvanim sličnostima.

Njegovo veličanstvo PARIZER jedan je od onih većih i težih, a možda i najtežih u novijoj istoriji i koji ne možete kupiti bilo gde. Taj PARIZER je ponos jednog od trgovačkih lanaca i on ga sa ponosom može ponuditi svima koji mnogo vole da jedu parizer, a ne recimo meso, slaninu ili čvarke daleko bilo.

Nisu čvarci dobri za zdravlje, slanina isto, a meso, e tu tek stručnjaci lome koplja i kažu i da i ne! Zato se naš predsednik, zbog eventualnih neželjenih dejstava u vezi sa konzumiranjem mesa, odlučio za PARIZER.

Baš kao i taj veliki PARIZER i naš predsednik je jedan od većih i težih u regionu i Evropi u novijoj istoriji.

Ima skoro dva metra, provereno je zdrav u ovo ludo doba, pa je preporučljivo ne gledati na televiziji nikog drugog osim njega.

Zašto?

Zato što poput slanine, čvaraka ili mesa, gledanje nekog drugog nije dobro za zdravlje. I zato se naš dragi Vučić odlučio da gledamo samo u predsednika, odnosno, njega.

Isto tako, kažu mnogi, da u tom velikom i milijardu kilograma teškom PARIZERU “ima i mesa”, i to onog pilećeg (stručnjaci se slažu) najzdravijeg. Ima ga, tačno onoliko da kada bi se izdvojilo iz svega ostalog do težine od jedne milijarde kilograma, koliko je težak čarobni PARIZER, mogli bi tim mesom popuniti bilo koji kutnjak gde vam je ispala plomba. Ali to nije važno jer nije zdravo jesti mnogo mesa. Bolje je napuniti PARIZER aditivima, veštačkim bojama, raznim veštačkim aromama… sve dok ne naraste na milijardu kilograma i onda se zdravo nahraniti.

Tako je isto i sa našim predsednikom.

Veliki je čovek, ali i u njemu postoji tačno toliko empatije prema siromašnima da kada bi kojim slučajem mogla da se izdvoji iz njega, onako, ne baš malog čoveka teškog oko stotinu kilograma ostalo bi je tačno koliko i mesa u PARIZERU. Taman toliko da vas daruje njime umesto lignjama (kažu stručnjaci da ni to nije zdravo) kojima ga čitavog života hrani mama.

Ali pošto se on rodio ranije, a rodio se jak i veliki, uspeo je da se od maminih lignji ne razboli. Međutim, Vučić brine, jer zna da ne može svako da se rodi jak kao on pa lignje ne savetuje nikom.

E sad, kaže predsednik, da se ljudi bune i da su nezahvalni što je izabrao baš PARIZER. I govore, a lažu, da taj PARIZER nije hranljiv, a daleko bilo da nije ni zdrav!

Kako nije zdrav kada se prodaje?! I opet ti isti nezahvalnici pljuju PARIZER, a čovek predsedniku jedva spustio cenu, pošto ga je dugo i jako molio, jer pre svega voli da mu narod bude zdrav.

Zato je predsednik odlučio da narodu objasni i pokaže da to nije istina!

Rekao je -Ješću parizer i ne samo parizer već i majonez – i svi će onda znati da je to hranljivo i zdravo!

I pojeo je!

Sa svojim pajtosima, opet za nekim stolom.

I to ne parče, dva, već čak pola milijarde kilograma PARIZERA – odjednom!

A onda je, na zaprepašćenje mnogih koji su gledali kako predsednik doručkuje, pojeo i majonez i sve to zalio jogurtom.

Nasmejan, pred kamerom, detinje ozaren, žvakao je zadovoljno jer je znao da se sada narod uverio svojim očima, a zlobnici ko zlobnici – neka “crknu”.

Progutao je poslednji zalogaj i uskliknuo: – Biće toga još!

I onda je otišao.

I pre nego što se tako okrepljen vratio svojim državničkim dužnostima, poručio je da će još 10 proizvoda pojeftiniti.

Mašala!

A onda je otišao „da nastavi“ tamo gde je stao.

A stao je negde oko decembra 2023, tako reče čini mi se. Kaže, za dalje ćemo videti, jer ne zavisi sve od njega samo.

Jok, prave mu problem ovi što se subotom šetaju protiv nekog nasilja i traže neke izbore, umesto da iskoriste i pazare dok je PARIZER još uvek na sniženju, a na sniženju je do decembra.

A decembar će za čas!