
Britanska kompanija Bompas&Parr pruža svojim klijentima priliku da za božićne i novogodišnje praznike nekome poklone najličnije od sebe – suze pretočene u koktel, odnosno koktel od suza.
Kompanija sa sedištem u Londonu održaće 15. decembra radionicu čiji će učesnici plakati i od svojih suza praviti koktele. Da bi lakše pustili suzu, dobijaće specijalne masaže i sve vreme će slušati ozbiljnu muziku. Kao poslednje sredstvo, samozvanim barmenima će na raspolaganju biti mentol.
Inicijatori ove neobične manifestacije tvrde da postoje tri vrste suza: bazične, refleksne i psihičke. Jednom sakupljene, suze će biti pasterizovane i pomešane s alkoholom i ekstraktom aromatičnih biljaka.
Učesnici će po izlasku iz radionice poneti dve boce sa dragocenom tečnošću i tri recepta za koktele. Cena ovog kratkog kursa o spravljenju „suznih“ koktela, čija su sva mesta već uveliko rasprodata, je 25 funti (34 evra).
Imajući u vidu ogromno interesovanje za radionicu, Bompas&Parr su najavili da će uskoro održati još nekoliko termina.