Mladi kasir zaludeo svet za pet minuta

Lifestyle 03. dec 201410:47 > 11:43
Twitter

Tinejdžer Aleks iz prodavnice Target u Teksasu verojatno nije ni slutio šta će se dogoditi kada je početkom decembra došao na posao. Zahvaljujući svom lepuškastom licu preko noći je postao prava zvezda, a proslavila ga je jedna fotografija objavljena na Twitteru.

Jedna tinejdžerka, koja je kupovala u Targetu, fotografisala je Aleksa na kasi i objavila njegovu fotku na Twitteru.

Vidi se kako on pakuje stvari koje je tinejdžerka kupila. Ništa posebno, rekli bi mnogi, ali korisnici Twittera se ne bi složili. Slika je ubrzo počela nekontrolirano da se širi društvenim mrežama i uskoro je cela Amerika bila luda za mladim Aleksom.

„Aleks iz Targeta“ pretvorio se u internet hit. I dok je donekle jasno zašto se Aleks svideo američkim tinejdžerkama koje su fotografiju počele mahnito da šeruju na svoje profile mnogi su se iznenadili kada su se u ovu neobjašnjivu histeriju uključili i tinejdžeri. U samo jednom danu njegova fotografija je retitovana više od 800.000 puta, a Aleks je postao bogatiji za čak 750.000 pratilaca na Tviteru.

Pet minuta slave

Ipak, čini se da mladom Aleksu nimalo ne smeta ova iznenadna popularnost. Novostečena slava mu prija a to pokazuje i činjenica da je gostovao u brojim američkim TV emisijama pa je tako bio gost i kod megapopularne Elen Dedženeris.

Naravno, ovaj slučaj je samo još jedan u nizu primera kako danas u kratkom roku baš svako može bez ikakvog razloga da postane prava zvezda na internetu i dobije svojih pet minuta slave.

Velika popularnost ove fotografije podstakla je mnoge da zagovaraju teoriju o tome da je reč ipak o marketinškom triku.