Leskovčani prave najveću pljeskavicu, ali bez Ginisa

Lifestyle 29. avg 201618:23 > 19:49
N1

U Leskovcu je počela 27. Roštiljada. U tamošnjoj turističkoj organizaciji najalvjuju 30 štandova, od kojih su većinu zakupili, kako kažu, najbolji leskovački ugostitelji.

Centralni događaj – takmičenje, na redu je u četvrtak, a zaplet uoči ovogodišnje manifestacije donela je komunikacija sa predstavnicima Ginisove knjige rekorda u Londonu, koji su pozvani da prisustvuju pravljenju pljeskavice koja će, kako je najavljeno, biti veća od prošlogodišnje, rekordne, teške 59 kilograma.

Kako su za N1 rekli iz Turističke organizacije Leskovca, predstavnici Ginisa ove godine ipak neće doći na Roštiljjijadu jer mešaju hamburger s pljeskavicom.

Leskovčani poručuju da između hamburgera i pljeksavice ima dosta razlika, pre svega u brendiranom leskovačkom roštiljskom, junećem mesu, i nadaju se da će predstavnici Ginisa biti prisutni naredne godine kada se očekuje novo obaranje rekorda.

Pored ćevapa, pljeskavica, uštišpaka, „leskovačke mućkalice“, čuvenog „leskovačkog voza“, i pečenja, gosti gurmanske manifestacije uživaće i u bogatom zabavnom programu.

Najavljeni su večernji koncerti Nede Ukraden, Riblje čorbe i Galije, ali i koncerti lokalnih bendova, kao i trubači.

Opšrinije od naše novinarke Gordane Bjeletić: