Beba sama otputovala vozom jer je mama izašla na cigaretu

Lifestyle 26. jan 201717:49 > 22:04
Izvor: Shutterstock/ilustracija

Iskoristivši priliku da popuše cigaretu na železničkoj stanici u Le Manu, mlada majka i njen partner nisu se na vreme ukrcali u vagon, pa je sedmomesečna beba koja je putovala s njima u vozu ostala bez nadzora, saopštila je uprava Francuskih železnica (SNCF).

Osamnaestgodišnja majka bebe i njen devetnaestgodišnji partner iskoristili su zaustavljanje brzog voza, koji je vozio na liniji Lil – Nant, da na železničkoj stanici u Le Manu popuše cigaretu.

Putnici u vagonu u kojemu je ostala sedmomesečna beba primetili su da je voz krenuo bez njih i aktivirali su zvučni alarm.

Zbog bezbednosnih i logističkih razloga voz nije mogao da krene natrag, pa je odlučeno da nastavi putovanje prema železničkoj staniciu Anžeru, koji je oko 100 km udaljen od Le Mana, a zaboravni par se ukrcao u sledeći voz.

Uloga bejbisitera od Le Mana do Anžera poverena je jednome od kontrolora, rekli su iz Francuskih železnica za AFP i dodali da ovakav slučaj nemaju zabeležen u istoriji kompanije.

Na stanici u Anžeru beba je predana majci, a sedamnaestgodišnji otac deteta, koji je u policijsku upravu u Anžeru stigao sa svojom majkom jer je maloletan, uložio je žalbu protiv para zbog ugrožavanja sigurnosti i zdravlja svojeg deteta.

MEHDI FEDOUACH / AFP