Na aukciji haljina Merilin Monro u kojoj je rekla da se rastaje od DiMađa

Lifestyle 06. feb 201923:09 > 23:13
Izvor: AFP

Crna haljina koju je tada uznemirena glumica Merilin Monro nosila 1954. na konferenciji za novinare, na kojoj saopštava da se rastaje od supruga, legende bejzbola Džoa DiMađa, posle manje od godinu dana braka, biće uskoro na aukcijskoj prodaji.

 Jednostavna vunena haljina koja napred ima rajsferšlus, biće ponuđena na aukciji 30. marta, saopštila je kuća Kruz GWS.

Očekuje se da će haljina biti prodata između 100.000 i 150.000 dolara. Ime kupca će ostati anonimno, prenela je agencija AP.

Merilin Monro je nosila tu haljinu 6. oktobra 1954. godine kada je izašla pred gomilu kamera i novinara kojima je saopštila da se rastaje od supruga.

„Na licu Merilin Monro se video njen bol i očaj dok je govorila. Taj trenutak je promenio istoriju Holivuda zauvek“, rekla je predstavnica aukcijske kuće.

Tanjug/GWS Auctions via AP

Hollivudska zvezda jedva da je uspevala da priča, jer je bila na ivici suza i više je klimala glavom odgovarajući na novinarska pitanja. Njen advokat Džeri Džisler je tada objasnio da se par rastaje zbog svađa oko karijere.

Merilin Monro i Džo DiMađo su se venčali u januaru 1954. godine. Glumica je pominjala mentalnu okrutnost kao razlog razvoda, koji se dogodio godinu dana kasnije.

Holivudska glumica (1926-1962) bila je u braku i sa Džejmsom Dafertijem i posle DiMađa s piscem Arturom Milerom.