Petogodišnjak pozvao policiju i naručio hranu iz Mekdonaldsa

Lifestyle 21. apr 201921:04 > 21:09
Izvor: JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Petogodišnji dečak Ajzeja Hol, iz grada Vajominga u američkoj saveznoj državi Mičigen, pozvao je policiju i naručio hranu iz Mekdonaldsa, prenose američki mediji.

Ajzeja je u kići pronašao neaktivni mobilni telefon i okrenuo je jedini broj koji je mogao – 911. Kada se dispečerka Sara Kuberski javila, mališan je imao samo jednu želju: „Možete li mi doneti nešto iz Mekdonaldsa“, prenosi WZZM-TV.

Kuberski je dečaku objasnila da mu ne može doneti hranu, ali je svejedno prosledila poziv pozorniku Denu Patersonu.

„Smejao sam se… Petogodišnjak zove dispečera i naručuje Mekdonalds“, izjavio je pozornik Paterson za WZZM. Kako je tog dana ipak prolazio pored Mekdonaldsa, odlučio je da svrati i kupi hranu za Ajzeju.

Kada je pokucao na vrata dečakove kuće, niko se nije javljao. Zatim je pokucao na prozor i dečak se pojavio. „Mislim da je prva stvar koju mi je rekao bila: ‘Moja baka će da poludi, molim Vas odlazite'“, priseća se policajac.

Paterson mu ipak nije uslišio želju, već je sačekao da baka otvori vrata, a zatim je dečaku objasnio u kojim situacijama se poziva broj 911.

Policija je povodom ovog slučaja, upozorila roditelje da se broj 911 može pozvati i sa neaktivnih telefona, i pozvala ih da proveravaju podešavanja pre nego što ih daju deci da se igraju.

Bilo kako bilo, mali Ajzeja je dobio na kraju svoj hamburger.