"Pomirenje" Vesne Pešić i američkog ambasadora na ručku posle Tviter blokade

Lifestyle 06. dec 201922:01 > 22:05
N1

Zabava za Tviteraše nedavno je bila informacija da je Vesna Pešić na Tviteru blokirala ambasadora SAD u Srbiji Entonija Godfrija zbog njegovih zapažanja o srpskoj kuhinji na ovoj društvenoj mreži. Pešić je sada obavestila pratioce da je odblokirala Godfrija i prihvatila njegov poziv da odu na ručak na mesto po njenom izboru.

„Upravo sam blokirala američkog ambasadora, on će meni da objašnjava da mora da se proba niški roštilj. On ko da nije kršten. Za to bolje da je sedeo u Ajovi“, objavila je Vesna Pešić 4. decembra u tvitu koji je imao preko 20.000 lajkova i više od 200 komentara.

Pomirenje je „palo“ na istoj društvenoj mreži dva dana kasnije, a sociološkinja je objasnila da je ambasadora blokirala da bi zabavljala tviteraše, a ne zato što joj smeta to što Godfri voli srpsku hranu.

Američki ambasador pozvao je Pešić da idu na ručak u restoran po njenom izboru, uz opasku da samo ne bude riblji.

Nekadašnja ambasadorka u Meksiku prihvatila je poziv i dodala da bi mogli da odu i na kafu kako bi se ambasador malo odmorio od srpske kuhinje.

Godfri na svom Tviter nalogu često objavljuje postove povezane sa uživanjem u hrani – od toga kako fotografiše roštilj za vreme večere u jednog srpskoj kafani, preko tranžiranja ćurke za Dan zahvalnosti, do uzivanju u sladoledu u jednoj staroj subotičkoj poslastičarnici. Nije propustio ni da proba takozvani indeks sendvič u kiosku brze hrane u Novom Sadu.