Tajlandski Deda Mraz jaše na slonu i poklanja zaštitne maske

Lifestyle 23. dec 202017:13 > 17:16
Snapshot

Deda Mraz na Tajlandu pustio je irvase da se odmore i na slonu je krenuo u posebnu božićnu posetu kako bi podigao svest o pretnji koronavirusa.

Belih dugačkih brada, odeveni u crvene ogrtače i kape, pomoćnici Deda Mraza na ukrašenim slonovima u centralnoj pokrajini Ajutaja dele zaštitne maske školarcima, motociklistima i vozačima u prolazu.

„Smešni su i dragi. Mislim da su jako slatki“, rekao je učenik osnovne škole Laksaporn Loetpirijakamol.

Slonovi na kraju godine posećuju škole u tom području već dve decenije i učenici tom prilikom dobijaju slatkiše i igračke.

Ove su se godine i slonovi društveno distancirali, borave van škola i umesto slatkiša dele maske za lice.

„Ova četiri slona u pratnji tajlandskog Deda Mraza podstiču ljude da nose maske, peru ruke i poštuju vladina uputstva“, rekao je Ithi Pankhavlamai, koji upravlja lokalnim parkom slonova.

„Malo sam tužan jer slonovi ne mogu da uđu u školu“, rekao je 12-godišnji dečak Pačaramon Sukphiromsanti, koji je izašao da pozdravi slonove pred vratima.

Tajlandske vlasti pozivaju na dodatni oprez nakon što je tokom vikenda potvrđeno najveće širenje zaraze u centru morskih plodova u blizini Bangkoka, a slučajevi su otkriveni u otprilike četvrtini pokrajina te zemlje, prenosi Hina.