Dva trika kako izgledati mršavije za samo nekoliko sekundi

Lifestyle 11. jul 201516:40 > 12. jul 2015 22:43
MorgueFile

Gotovo svaka žena na sebi ima nešto što bi odmah promenila, a najveći kompleksi kriju se iza nekog kilograma viška. Kako bi izgledali elegantnije i lepše ponekad vam je potrebno samo nekoliko trikova koji se kriju u položaju tela.

Položaj tela i držanje u trenu mogu figuru učiniti elegantnijom i ženstvenijom. Ali, isto tako, stav ženskog tela vizuelno može ‘skinuti’ kilograme. Nije reč o instant receptu za mršavljenje, već u malim promenama položaja tri ključna dela tela.

Ako planirate da obučete omiljenu haljinu za neku elegantnu priliku pridržavajte se sledećih pravila i potrudite se da vam postanu navika, a promene će biti neverovatne.

Obešene grudi i dekolte – Za grudi koje više ne stoje kao nekada najbolje rešenje je odgovarajući grudnjak. Ali držanje, odnosno položaj tela može napraviti neverovatni vizuelni push-up efekt.

Obešene grudi dodatno naglašavaju spuštena ramena koja opisuju slabe mišiće gornjeg dela leđa, vrata i ramena. Slabljenje mišića povlači ramena prema napred, a time i vrat zbog čega izgledate pogrbljeno, a grudi uvučene i obešene.

Rešenje: Svaki put kada ste u mogućnosti ispravite kičmu, spustite ramena i gurajte ih prema nazad, izdužite maksimalno vrat i podignite bradu. Zadržite položaj što duže, opustite se i ponovite istu vežbu.

Masno tkivo na stomaku ne može se skinuti preko noći, ali uz ‘pametno’ donje rublje za oblikovanje tela se lako može zakamuflirati. Uzrok naglašenog stomaka čak i kod žena koje nemaju problema s viškom kilograma leži u položaju kukova i karlice koja je izbačena prema napred. Kako bi ispravili ovu deformaciju kičmu i kukova potrebno je izdvojiti malo vremena za jednostavnu vežbu.

Kleknite na jedno koleno, a na drugu nogu se oslonite na stopalo, dakle stanite u položaj „za prosidbu“. Ispravite leđa i započnite gurati karlicu prema napred koliko god možete. Zadržite položaj 30 sekundi te ponovite postupak nekoliko puta i to s jednom i drugom nogom.

Rešenje se krije u vašoj stražnjici. Svaki put kada stojite uspravno, izravnajte ramena i kičmu i gurajte stražnjicu prema nazad. Možda ćete se osećati neobično, ali stomak će odmah izgledati ravnije, a vi ženstvenije, piše Zadovoljna.hr.