
Ispijanje kafene mora biti loša stvar. Poboljšava pamćenje, raspoloženje, a čak smanjuje i rizik od srčanih bolesti i dijabetesa. Problem je u stvarima koje stavljamo u kafu kako bi ila još bolja.
Pavlaka za kafu
Mnogi veruju kako je ovo najgora stvar koju možete napraviti. Prepuna je veštački proizvedenih masnoća, sirupa i hidrogeniranih biljnih ulja koje nisu dobre za zdravlje.
Veštački zaslađivači
Prepuni glukoze i šećera, defenitivno nisu dobar izbor. Bolje je kao alternativu odabrati lešnik ili badem.
Zaslađivači bez kalorija
Iako neće izazvati šećerni ‘napad’, sve više istraživanja pokazuju da povećavaju rizik od dijabetesa. Takođe ne rade dobro crevima.
Šećer
Normalne količine šećera neće vam naškoditi, ali ukoliko pijete nekoliko kafa na dan…
Dve kašičice šećera u tri kafe jednako je količini šećera koju možemo naći u limenci Koka kole. Stručnjaci zato preporučuju cimet koji pruža prirodnu slatkoću, samo bez šećera.
Obrano mleko
Iako obrano mleko ne mora nužno biti loše, istraživanja pokazuju da je punomasno bolje. Osim što punomasno mleko manje deblja, i rizik od dijabetesa je za oko 23 posto manji, piše yahoo.health.