Indipendent: Kako provesti 48 sati u Beogradu?

Lifestyle 14. jul 201512:46 > 12:48
N1/Bojana Janjić

U renomiranom britanskom listu Indipendent objavljen je članak o Beogradu koji preporučuje kako provesti 48 sati u srpskoj prestonici, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Beograda.

Članak je u formi turističkog vodiča koji pored opisa brojnih delova grada i mesta koja treba posetiti, sadrži i mapu sa obeleženim lokacijama i predlogom maršrute za obilazak, kako i korisne informacije za jednostavnije snalaženje tokom boravka u Beogradu.

Jedan od glavnih razloga zbog kojih treba doći u Beograd, kako ističe list su festivali, kojih je najviše tokom leta: Beogradski letnji festival BELEF, Beer Garden i Beer Fest, a objavljena je i najava za ovogodišnje izdanje Beogradskog karnevala brodova 29. avgusta.

„U srpskoj prestonici je u toku festivalska sezona, kada se slavi gotovo sve – od piva do brodova”“, piše Meri Novakovič posle svoje nedavne posete Beogradu.

Ona predlaže da obilazak treba početi od Terazija, pa šetnju nastaviti preko Knez Mihailove ulice i Trga Republike, sve do Beogradske tvrđave i dodaje da usput treba svratiti na Obilićev i Kosančićev venac i spustiti se Velikim stepenicama do Beton Hale.

Za odsedanje u Beogradu novinarka preporučuje smeštaj različitih kategorija, hotel Allure Caramel by Karisma, hotel Jump Inn i privatne apartmane Smokvica B&B.

Za ručak ili predah, predlaže se nedavno otvoreni restoran Savanova, za aperitiv Dvorištance, KC Grad i Jazz Baštu u Savamali, a onima koji bi da večeraju sa lokalcima, preporučuje barove-restorane Tezgu, Smokvicu na Dorćolu, i popularni Supermarket.

Turistima koji su za boravak u prirodi, preporučuje se odlazak na Adu Ciganliju, i vožnja biciklom.

Za „kulturno popodne“ Novakovič predlaže posetu Muzeju Nikole Tesle i Muzeju Zepter, a šoping u Ulici kralja Petra i Mikser Hausu.

Reputacija Beograda kao destinacije za noćni provod i čuveni beogradski splavovi su, prema tom listu „šlag na torti“.