Sarajevo ima prave nindže

Lifestyle 01. nov 201414:06 > 15:32
Anadolija

I bosanskohercegovačka prestolnica Sarajevo ima svoje nindže. Grupa od 30 ljudi trenira nindžitsu i na taj način neguje tradiciju pomenute borilačke veštine.

Nindže ili svima poznate osobe obučene u crni kimono, s mačevima i drugim oružjem kojim se služe tokom borbe, nekada smo samo mogli da gledamo u holivudskim filmovima.

Međutim, nindže su danas sve prisutnije i u drugim zemljama sveta, mimo Japana, koji važi za kolevku borilačke veštine koju su praktikovali japanski šinobiji, poznati kao ninje ili nindže.

Treniraju u prirodi, penju se na zgrade, ulaze u vodu na minus10 stepeni Celzijusa, ali se i oblače kao nindže.

Nindže u filmovima i stvarnosti se razlikuju

Kako kažu sarajevske nindže, filmovi o nindžama u crnim, belim, žutim kimonima, koji lete i koriste dimne kugle zapravo nemaju veze sa stvarnim fenomenom nindža. „To je samo holivudski kič. Da se proda što više filmova, da se napravi neka bombastična priča“, kaže osnivač kluba NinpoEra i trener Darko Trajković.

Nindže se kao grupa u pisanim dokumentima prvi put pominju u 15. veku u feudalnom Japanu, kao vojna organizacija u regijama Iga i Koga u centralnom Japanu.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

Posebna životna filozofija u Sarajevu

„To je više od borilačke veštine, to je kompletna životna filozofija u okviru koje se proučava više veština i nekoliko različitih borbenih stilova“, pojasnio je Trajković.

Kompletan članak pročitajte na b1.n1info.com