Bajkeri paketićima obradovali decu u Univerzitetskom kliničkom centru Niš

Lifestyle 26. dec 202115:182 komentara
Izvor: Beta/Saša Đoređević

Motociklisti niškog Motornog kluba "Road Gardijan" tradicionalno su uoči novogodišnjih praznika doneli paketiće za decu koja se leče na dečijim klinika Univerzitetskog kliničkog centra.

Zbog epidemije koronavirusa izostalo je druženje s decom, ali su motociklisti u kostimima Deda Mraza najmlađim pacijentima poželeli sve najbolje u Novoj godini iz dvorišta zgrade dečijih klinika.

Milan Džoni Stoiljković iz „Road Gardijana“ je podsetio da članovi tog kluba četvrtu godinu zaredom donose paketiće deci koja se nalaze na lečenju i najavio je da će se takve akcije nastaviti i ubuduće.

Izvor: Beta/Saša Đoređević
Izvor: Beta/Saša Đoređević
Izvor: Beta/Saša Đoređević
Izvor: Beta/Saša Đoređević
Izvor: Beta/Saša Đoređević
Izvor: Beta/Saša Đoređević

„Napravili smo baš lepe paketiće, za bebe je tu i pampers i odeća. Imali smo jednog sponzora, a priključili su nam se i bajkeri iz Moto kluba ‘Lanac’ i oni su donirali paketiće“, istakao je Stoiljković.

Dodao je da su osmesi dece koja su ih pozdravila s prozora jedini motiv da donesu paketiće.

Neonatolog intenzivne nege Dečije interne klinike Žaklina Milošević Anđelković je kazala da je „tradicija darivanja nešto što deci značajno olakšava boravak u bolnici za vreme praznika“.

Ona je kazala da je u dečijim klinikama u Nišu trenutno hospitalizovano 44 dece, od kojih je sedmoro na odeljenju hemato-onkologije, osmoro u jedinici intenzivne nege i sedmoro u kovid odeljenju.

Komentari

Vaš komentar