Da li će stari nosač aviona postati luksuzna jahta – kao iz filmova fantastike

Lifestyle 26. jul 202120:592 komentara
Izvor: Unsplash/Raimond Klavins/Ilustracija

Na svetu ima veliki broj neverovatno luksuznih jahti, i nije čudo da očekivanja rastu i probijaju se granice mogućeg, kako bi bilo napravljeno nešto do sada nezabeleženo.

Jedna od najinteresantnijih ideja dolazi od holandske kompanije za vizuelne sadržaje i nemačkog preduzetnika, koji zajednički žele da transformišu stari nosač aviona u super luksuznu mega jahtu.

Navikli smo da nosače aviona vidimo u stanju pripravnosti za bitku, sa borbenim avionima koji čekaju na palubi. Ali, prema planu pomenutih kompanija, sada ćemo videti potpuno drugu sliku. I to ne samo onu koja će nam ulivati osećaj mira i pozivati putnike da se potpuno opuste i uživaju, već i više od toga, piše sajt autoevolution.

Holandski Mitsi studio smislio je neverovatan koncept – Noah Twins Carrier neće biti samo prvi svetski nosač aviona pretvoren u jahtu, već će imati zamenjive palube, baš kao u nekom filmu fantastike.

Kako su naveli iz tog studija, dizajn će biti u obliku švajcarskog vojnog noža, sa mogućnošću zamene piste za sletanje terenom za golf.

Da, pista za sletanje će i dalje biti tu, ali za helikoptere i avio-taksije, umesto borbenih aviona.

A golf teren sa devet rupa moći će da se „preobrati“ u ski stazu sa veštačkim snegom, što da ne?!

Ovaj ambiciozni projekat nije nešto novo, ali je svakako veoma blizu da postane stvarnost.

Teksaški sajt Zenger, koji je u vlasništvu njegovih novinara, preneo je da Udo Štern, nemački preduzetnik koji je deo projekta nazvanog Dizeldorfska inicijativa, radi na tome da pridobije invesitore koji će ujediniti snage za kupovinu nekadašnjeg nosača aviona i njegovog pretvaranja u luksuznu jahtu.

Ovaj nosač aviona bio je u posedu francuske mornarice od 1963. do 2000. godine.

Taj ratni brod dugačak je impresivnih 165,5 metara i širok 29,5 metara, i bio bi idealan kandidat za ovaj projekat, ocenjuje autoevolution.

Posle 2000. godine kupio ga je Brazil i nazvao ga Sao Paolo, pre nego što su ga se odrekli skoro 10 godina kasnije. Izgleda da ga je nedavno kupila jedna turska kompanija i da je u opasnosti da bude rasklopljen, navodi sajt.

Da li će ipak na kraju biti spasen i započeti novi život kao luksuzna jahta, još nije izvesno.

Ali, idejom o prenameni ratnih brodova definitivno se vredi pozabaviti.

Komentari

Vaš komentar