Dečak iz Kragujevca jedno je od 100 dece u svetu sa neobičnom kosom

Lifestyle 28. jul 202212:25 > 12:3065 komentara
N1

Kada smo objavili priču o maloj Lejli iz Engleske, koja je jedno od samo 100 poznate dece sa "sindromom nekontrolisane kose", nismo znali da takvog dečaka imamo i u Srbiji. U pitanju je Lav iz Kragujevca, kojeg krasi neobična plava "griva".

Lav ima 22 meseca i kosu koja odgovara njegovom imenu.

Njegov otac Filip je rekao za portal N1 da su više pažnje na kosu svog deteta počeli da obraćaju zbog komentara ljudi na ulici. Dodaje da su sada svi oduševljeni dečakovom pojavom i žele da ga upoznaju.

Kao i Lejla iz Engleske, i Lav ima „sindrom nekontrolsane kose“ koja raste na gore i opire se češljanju. Govoreći o tome kako se ovakva kosa neguje, Filip kaže da nema mnogo posla oko održavanja jer češalj ne koriste, a sve što im je potrebno je šampon sa keratinom.

Porodica malog Lava je o ovom retkom sindromu učila i informisala se preko interneta, jer su pedijatri kao i Lavovi roditelji prvi put videli takvu kosu.

N1
N1
N1
N1

„Sindrom nekontrolisane kose“ se razvija dok je dete malo, često između najranijeg detinjstva i treće godine. To je stanje koje karakteriše suva, čupava kosa koja se ne može raščešljati.

Deca koja ga imaju obično imaju svetlu kosu. Stanje se uglavnom poboljšava kako vreme prolazi, tako da bi do adolescencije detetova kosa trebalo da počne raste na dole.

Komentari

Vaš komentar