Dosadio vam je Netfliks? Uz ove kodove naći ćete skrivene filmove i serije

Lifestyle 03. nov 202221:345 komentara
Izvor: Vantage_DS/Shutterstock

Svima se dešava da ne možemo da pronađemo šta sledeće da gledamo, a ukoliko vam se to dešava i na Netfliksu, ne brinite, jer postoji trik da pronađete mnogo veći broj filmova i serija, a u pitanju su posebni kodovi.

Ovi kodovi se tiču žanrova i podžanrova i olakšavaju besomučno traganje za novim naslovom za gledanje. Oni su deo algoritma koji preporučuje ostvarenja korisnicima, ali mogu se koristiti i ručno i tako uštedeti vreme, piše City magazine.

Na primer, kod za horor filmove smeštene u male gradove je 81496215, ali to je samo jedan od 36 hiljada kodova koji se mogu koristiti na Netfliksovom sajtu, ali ne i u aplikaciji. Puna lista može se naći na sajtu netflix-codes.com na kome postoji oko 20 kategorija podeljenih u puno subkategorija.

Kako koristiti Netfliks kodove?

Najlakši način za korišćenje kodova je putem Better Browse ekstenzije za Chrome:

Idite na Chrome Web Store i pretražite naziv Better Browse for Netflix
Kliknite na Add to Chrome
Kliknite na Add Extension
Logujte se na Netfliks u novom jezičku

Tada bi trebalo da vidite novu opciju pod nazivom Browse All, pored My List. Pored toga, možete otići na sajt sa kodovima, pronaći žanr koji vas interesuje i kliknuti na broj, što će vas odvesti u nov jezičak sa tom pretragom.

Možete i manuelno iskopirati taj kod i dodati ga na kraj ovog linka http://netflix.com/browse/genre/ i onda možete pretraživati tu sekciju.

Komentari

Vaš komentar