Kako brzo i jednostavno oprati zavesu za tuš kabinu?

Lifestyle 11. okt 202113:491 komentar
zavesa za tuš
Izvor: Shutterstock

Iako je zavesa stalno u blizini vode i sapuna, to ne znači da je ne treba prati. Naprotiv, vrlo lako se zaprlja, a može se pojaviti i buđ, pa o tome treba voditi računa. Doba vest je da je zavese za tuševe lako oprati ako to radite često.

I plastične i platnene zavese za tuševe mogu se prati u mašini za veš, samo bi trebalo pažljivo postaviti temperaturu pranja.

Kako oprati platnene zavese za tuš?

Pratite ove korake:

Prvo sklonite prstenove na kojima zavesa visi i uklonite plastične porube ako im ima. Odaberite nežan ciklus, a voda neka bude topla, ali ne i vrela. Dodajte šoljicu sirćeta i nekoliko kapi tečnog deterdženta u mašinu. Upalite i pustite da mašina odradi jedan ciklus. Izvadite zavesu iz mašine, vratite prstenove i obesite je i pustite da se tako osuši.

Kako oprati plastičnu zavesu za tuš?

Proces je sličan kao za platnene zavese, ali postoji nekoliko ključnih razlika.

Kod plastičnih zavesa veća je verovatnoća pojave buđi, kako biste to izbegli, umesto sirćeta, u deterdžent dodajte izbeljivač. Uz to u bubanj ubacite i nekoliko peškira. Oni će pomoći da “ostružete” prljavštinu sa zavese tokom pranja.

Plastičnu zavesu nikada ne stavljajte u mašinu za sušenje. Toplina će otopiti plastiku i to bi nepovratno moglo da uništi mašinu za sušenje, piše Family Handyman.

Komentari

Vaš komentar