Kako da meso ostane kvalitetno i kad ga odmrznete

Lifestyle 15. nov 202213:521 komentar
meso
Izvor: Pixabay

Najsigurniji način odmrzavanja mesa je da ga pustite da se lagano odmrzava - brzo zamrzavanje i lagano odmrzavanje najbolji su način da se izbegne ugrožavanje kvalitete mesa. Najidealnije bi bilo isplanirati dan unapred i prebaciti meso iz zamrzivača u frižider. Velikim komadima mesa, na primer, zamrznutoj ćuretini i svinjskoj plećki, može biti potrebno i nekoliko dana da se odmrznu u frižideru. Međutim, meso možete brzo odmrznuti i u činiji hladne vode.

Za mala pakovanja mesa, oko pola kilograma, to traje otprilike sat vremena. Većim pakovanjima možda će biti potrebno i do dva sata, prenosi 24 sata.hr.

Glavni kuvar u ButcherBoxu savetuje da zamrznuti odrezak, dok je još u svom pakovanju, stavimo u posudu i pustimo hladnu vodu da teče preko njega. Zatim ga treba ispeći na tiganju po tri minuta sa svake strane, a zatim u rerni na 15 minuta.

I zamrznutu piletinu možete pripremiti bez odmrzavanja, ali nikako na roštilju ili tiganju, nego u nekom umaku. Ipak, spremajte je dvostruko duže nego inače na nešto manjoj temperaturi, ali da ne bude ispod 175°C. Za svinjetinu važi isto pravilo kao i za piletinu.

Komentari

Vaš komentar