Kraljica snimljena kako vozi džip na imanju dvorca Vindzor

Lifestyle 01. nov 202117:294 komentara
Daniel Leal-Olivas/AFP

Engleska kraljica Elizabeta Druga, čije zdravstveno stanje poslednjih dana zabrinjava Britance, snimljena je za volanom terenskog vozila na imanju dvorca Vindzor, gde se odmara po savetu lekara.

Snimci, objavljeni u britanskoj štampi, pokazuju kraljicu (95) samu za volanom zelenog jaguara, sa naočarima za sunce i maramom.

Pročitajte još

Lekari su 20. oktobra savetovali kraljici dvonedeljni odmor, dan pošto je imala prijem u dvorcu Vindzor i gde je viđena sa premijerom Borisom Džonsonom i američkim biznismenom Bilom Gejtsom.

Po savetima lekara, kraljica treba da odustane od bilo kakvih zvaničnih dužnosti najmanje dve nedelje, saopštila je u petak Bakingemska palata. Ona, međutim, može da obavlja „lakše dužnosti“, uključujući video sastanke, dodato je u saopštenju.

Ona je poslednji put viđena u javnosti u četvrtak, kada je preko video veze uručila zlatnu medalju za poeziju engleskom pesniku Dejvidu Konstantinu.

Kraljica Elizabeta, čiji je suprug princ Filip umro u aprilu u 100. godini, nedavno je viđena kako hoda sa štapom, što je bilo prvi put da koristi štap od 2004. godine.

Premijer Boris Džonson, koji sa njom razgovara svake nedelje, rekao je, međutim, u subotu da je „šefica države u vrlo dobroj formi i da samo treba da sledi savete svojih lekara i odmara se“.

Kraljica je tako otkazala učešće na konferenciji o klimi COP26 koja je juče počela u Glazgovu. Ona će takođe morati da otkaže učešće na festivalu sećanja 13. novembra, kada se odaje počast britanskim vojnicima iz Komonvelta, ali će biti narednog dana na komemoraciji kod spomenika britanskim vojnicima izginulim u svim ratovima.

Komentari

Vaš komentar