Makedonac nigerijskog porekla ponovo se kandidovao za gradonačelnika Štipa

Lifestyle 13. sep 202113:301 komentar
Izvor: Pixabay

Makedonac nigerijskog porekla Simon Polikarp ponovo se kandidovao za gradonačelnika Štipa na izborima koji će biti održani 17. oktobra, objavili su danas lokalni mediji. Polikarp, koji je u Štipu poznat kao Džimi ili Nigerijac Džimi, bio je kandidat opozicione partije Integra na vanrednim izborima za štipskog gradonačelnika u decembru prošle godine, na kojima je izgubio od kandidata vladajućeg SDSM.

Na tim izborima 61-godišnji Polikarp je osvojio 1.198 glasova, a kandidat SDSM i sadašnji gradonačelnik Sašo Nikolov 11.668 glasova, ali Džimi kaže da je njegov moto da nada poslednja umire i da veruje u mnogo bolji razultat na predstojećim izborima.

Polikarp je za portal nedeljnika Fokus rekao da nije imao neku čvrstu nameru da ponovo uđe u trku za gradonačelnika Štipa, ali su presudile česte kritike građana i razočarenje radom gradonačelnika Nikolova, koje čuje od Štipljana.

Džimi je rekao da je prošle godine bio razočaran što nije dobio više glasova i da se vremenom pomirio sa rezultatma, ali da je onda počelo da se dešava nešto zanimljivo što ga je podstaklo da se ponovo kandiduje.

„Kad god bih izašao napolje, na ulicu, do prodavnice, dešavalo mi se da me zaustavljaju ljudi koji me ne poznaju i da govore da su pogrešili što mi nisu dali svoj glas. Verovali smo da će gradonačelnik Nikolov napraviti mnogo više, ali smo se rezočarali, kažu mi. Pričom da su uvideli svoju grešku i sami građani su me podstakli da se kandujem ponovo za promene na bolje“, rekao je Simon Polikarp Džimi.

Polikarp u Štipu živi više od 40 godina i ima makedonsko državljanstvo.

U tadašnju jugoslovensku republiku Makedoniju došao je krajem 70-ih godina prošlog veka kao 20-godišnjak na školovanje.

Prve dve godine je živeo u rudarskom mestašcetu Probištip gde je učio za geologa, a zatim se preselio u susedni Štip gde živi sa suprugom i dva sina.

Komentari

Vaš komentar