Mesečni horoskop za avgust

Lifestyle 02. avg 202107:301 komentar
Horoskop
Izvor: Shutterstock

U avgustu nas očekuje najmanji broj promena od početka godine. Sunce će na početku meseca biti napadnuto od strane Saturna u Vodoliji i Urana u Biku, dok će Merkur brzo proći kroz znak Lava i pridružiti se Marsu u znaku Device naglašavajući potrebu za perfekcionizmom i boljim svakodnevnim angažovanjem, na polju posla i zdravlja.

Na samom početku meseca očekuje nas Mlad Mesec u Lavu koji donosi iznenađenja, dok Venera već sredinom meseca prelazi u znak svog sedišta, znak Vage, nudeći malo predaha u emotivnim odnosima.

Ponoviće nam se Pun Mesec u Vodoliji, ovaj put na kraju samog znaka, naglašavajući naše uspehe za koje smo se izborili u prethodnom periodu.

Uran u Biku kreće u svoj retro hod (19. avgust)  zbog čega će neke ideje ili progres ići na pauzu.

Sunce i Merkur u Lavu na samom startu meseca (od 1. do 7. avgusta) trpe opoziciju od strane Saturna u Vodoliji i kvadrat od Urana u Biku, te je ovo slika zaustavljanja u našim entuzijstičnim namerama. Glorifikaciju uspeha sada će zameniti osećanja nedovoljnosti i nemogućnosti da se pozitivniji pogled na život zadrži neki duži period.

Iznenadne promene ili teško dolaženje do rezultata sada mogu biti najveća prepreka onima koji su planirali da se u ovom periodu skroz opuste. Biće tu blokiranih pregovora, kritika od strane nadređenih, kao i iznenadnih spoljnih uticaja koji mogu naterati pojedinca da se brzo prilagodi novonastaloj situaciji. Ovo može biti izuzetno naporan period za one koji su odlagali neki posao ili neke dogovore, ali i izazov za one koji misle da mogu više i bolje.

Zamka tokom prvih dana avgusta se sastoji iz onih uverenja koje nas samo sputavaju, a naglasak bi trebalo da bude na fleksibilnosti i manjku drame zbog mogućih grešaka ili nedovoljno dobrih rezultata.

Naporan početak meseca dostiže kulminaciju Mladim Mesecom u znaku Lava (7. avgust) koji će naglasiti potrebu da preuzmemo odgovornost za sopstvena osećanja, ne anulirajući ego, već veličajući ljubav i sopstvene vrednosti.

Nakon ove lunacije očekuje nas prelaz Merkura u znak Device (od 11. do 31. avgusta) što upućuje na praktičnu primenu svega osvešćenog iz prethodnog perioda. Merkur u Devici je detaljista, logičan i spretan, pa ćemo se baciti na organizaciju svakodnevnice, a uz pomoć Marsa u Devici ta organizacija može dobiti na ubrzanju.

Sunce u Lavu će nastaviti svoj put samostalno koristeći logiku i preciznost Merkura i Marsa  u Devici pa ćemo se već od polovine avgusta okrenuti konkretnim temama. Sitne popravke (kako ega, tako i drugih ličnih tema) ne moraju biti frustrirajuće, jer će Sunce u Lavu biti u opoziciji sa retrogradnim Jupiterom u Vodoliji (19. avgust) koji nude i malo više prostora za ubiranje nekih plodova.

Ovde može biti glavni problem precenjivanje nekih mogućnosti, pa će prisustvo planeta u Devici ipak biti na neki način i spas, jer ćemo suziti i svesti račune, ali i preoblikovati svakodnevne obaveze kako bismo na prvom mestu imali bolju produktivnost.

Tokom boravka u znaku Device, Merkur će se susresti sa Marsom (12. avgust), sa Uranom u Biku (20. avgust), Neptunom u Ribama (24. avgust), kao i sa Plutonom u Jarcu iz trigona (26. avgust).

Udruženi Mars i Merkur u Devici nude produktivnost na polju posla i zdravlja, ali svadljivost, trigon sa Uranom u Biku donosi sjajne ideje, ali i vesti, dok opozicija sa Neptunom u Ribama priča o opiranju i proveri pogrešnio interpretiranih informacija. Plutonov trigon prema Merkuru na kraju meseca daje mogućnost da saznamo neke istine ili informacije koje će nam poslužiti pri odlukama.

Pun Mesec u Vodoliji će doneti dosta pozitivnih obrta (22. avgust), jer će prisustvo Jupitera i podrška Saturna povratiti veru u druge, ali i u mogućnost funkcionisanja, iako to fizički nije moguće (iz raznih razloga, sve zavisi od pojedinačnih natalnih pozicija). Pod ovom lunacijom Venera u Vagi dostiže harmoniju i nudi priliku da u emotivnim odnosima izgladimo sve prethodno narušeno.

Mars i Uran međusobnim pozitivnim dejstvom otvaraju nove prilike da radimo na neizvesnosti ili bar unesemo neke novine, koje ne moraju da budu uznemiravajuće. Poruka ove lunacije je da se hramonija dostiže tek nakon mukotrpnog rada na odnosu i ljubavi. Opasnost koja preti tokom ovog perioda (od 20. do 23. avgusta ) je u formi arogancije i preteranog isticanja ličnog dostignuća.

Sunce menja znak nakon Punog Meseca i prelazi u znak Device i time kompletno presmeravamo svoju energiju ka svakodnevnim obavezama, praktičnosti i spretnosti.

Ovan

Sam početak avgusta Ovnovima nudi priliku da pokažu svo svoje umeće na polju prilagođavanja i fleksibilnosti, jer će s jedne strane biti željni nagrada i hvalospeva, a sdruge strane ih može sačekati kritika i to zbog posla ili prethodnih poteza i odluka na polju porodice i doma.

Mlad Mesec u Lavu nudi nov početak na polju ljubavi, čiju realizaciju mogu očekivati već sredinom meseca. Prva polovina meseca će biti dobra za nove uvide o karakteru, nekoj aroganciji i brzopletosti koja uz prisustvo planeta u znaku Device, tokom meseca, nudi priliku da se svakodnevnica, ali i ponašanje dovede u red.

Izazovni aspekti Venere i Mekura u Devici sa Neptunom u Ribama nateraće Ovnove da utvrde detalje, pospeše saradnju, ali i komunikaciju sa partnerima, poslovnim i ljubavnim. Ovo će biti odličan mesec za brigu o zdravlju i bolju organizaciju svakodnevnih obaveza, kao i za poboljšanje ishrane.

Mars u Devici će ubrzati neke procese, ali i uneti borbenost na polju posla, pa su mogući uspesi tamo gde je do avgusta postojao manjak motivacije. Ubrzana svakodnevnica i perfekcionistički pristup mogu biti glavni neprijatelji ovog znaka. Oni koji se budu bavili trgovinom i uslugama mogu ovog meseca imati dosta uspeha.

Venera u Vagi već od polovine avgusta pojačava polje partnerstva i nudi priliku da se konačno smire strasti. Prisustvo planete koja vlada harmonijom, u polju odnosa, Ovnovima može olakšati sve ono što je u prethodnom periodu bilo tenzično. Slobodni svakako mogu očekivati lepe vesti i poznanstva, dok će zauzeti imati priliku da spuste loptu. Druga polovina meseca svakako donosi neke lepe šanse.

Pun Mesec u Vodoliji (22. avgusta) je jedan od najsrećnijih u ovoj godini. Mnogi Ovnovi će zbog ove lunacije imati priliku da postignu uspeh na polju posla, ljubavi i zdravlja. Sama lunacija nosi Jupitera u sebi što može ukazati i na neke srećne okolnosti koje stižu neočekivano.

Retrogradni Uran u Biku će uzdrmati polje novca i zarade, te će nestabilnosti i nepredvidivosti biti pod uticajem same Venere u narednom periodu, koja tokom zimskog perioda kreće u retro hod. Ovo je najbolje moguće upozorenja za ovaj znak kada je štednja u pitanju.

Bik

Prva nedelja avgusta za Bikove može biti najizazovnija nakon početnih dana jula. Saturn u Vodoliji u opoziciji sa Suncem i Mekrurom u Lavu ukazaće na obaveze i rastrzanost između odgovornosti i želje za opuštanjem i zabavom. U domu može biti veoma bučno i veselo, dok će pritisak u vidu obaveza i posla biti dosta jak. Takođe, nepredvidivost i napetost dodatno stvara Uran u Biku koji će biti zaslužan za iznenadne obrte kojima će se Bikovi teško prilagođavati.

Kako je ovde izlaz u intuitivnih uvidima i pobedi nad ljubomorom i opsesijom, bilo bi dobro da se pripadnici ovog znaka klone prebacivanja loptice u partnerske odnose, tj da se uzdrže od kritike i drame. Prihavatnjem obaveza i snalaženjem u datim trenucima samo će ojačati samopuzdanje.

Mlad Mesec u Lavu će označiti novu fazu tokom koje će se baviti porodičnim pitanjima, decom i intimnim temama koje će imati podršku u sistematičnom pristupu.
Prisustvo planeta u znaku Device može pojačati uživanje u sitnim zadovoljstvima, kao i u disciplini.

Slobodnima ovo može doneti neka romantična poznantstva kojima će se odupirati jer neće odmah poverovati u “magiju” već će potencijalne simptije staviti na niz testova. Sumnjičavost popušta već kada Venera pređe u znak Vage polovinom meseca, što može rezultirati novim odnosom.

Slobodni Bikovi će možda više prigovarati i biti skloni kritici partnerovog ponašanja, možda čak i nekim zabludama, međutim, sve to dolazi na svoje u drugoj polovini meseca.

Retrogradni Uran u Biku može naglasiti probleme na polju posla i statusa, kao i probleme sa dosadom.

Trenutni zadatak pripadnika ovog znaka je da se menjaju, specijalno u domenu ponašanja.

Pun Mesec u Vodoliji, Bikovima može doneti željene rezultate vezane za period od početka meseca. Naglašena želja za nekim individualnijim obavezama i zadacima (na poslu i generalno) može biti sjajana prilika da pripadnici ovog znaka pokažu svoje veštine, ali i sposobnosti. Podrška i pohvale dolaze u vidu neke nagrade i osećaja ispunjenosti.

Blizanci

Nagalasak ovog meseca je na obavezama i preuređenju, kako porodičnih odnosa tako i u samom životnom prostoru. Prvi deo meseca može biti naporniji jer će mnoge ideje ili planovi biti osporeni ili usporeni, a potencijalna razočarenja biti posledica odsustva saradnje ili nekih finansijskih problema.

Mlad Mesec u Lavu naglašava polje komunikacije i kraćih putovanja, pa će Blizanci biti u narednom periodu zauzeti dogovorima, pregovorima i prilagođavanju nekim iznenadnim promenama.

Potpuno osvešćivanje i spremnost da se posvete intimnim temama pojačaće prisustvo planeta u znaku Device, koje će tokom celog meseca prolaziti kroz prirodno četvrto polje. Naglašeno polje doma, početka i kraja, označiće period kada će Blizanci birati pre da ugoste druge u svojoj kući, nego da odlaze negde dalje.

Ovaj period takođe može biti i vreme kada će napraviti neke promene u životnom prostoru, stvaljajući ostale obaveze u drugi plan. Svakodnevna tema mogu biti odnosi, zamerke i gunđanje na sitno, dok nevoljno preuzimaju potrebne korake kako bi na neki način i sebe i druge doveli u red.

Ulazak Venere u znak Vage može biti izuzetno srećan za ovaj znak. Naglašeno polje ljubavi i zabave dobija na bitnosti već tokom druge polovine meseca, kada se očekuju i neke nove priče, osobe i veze. zauzetim Blizancima ovo je vesnik harmonije u vezi, ali i u braku.

Pun Mesec u Vodoliji će naglasiti i sasvim izvesno doneti neke dobre vesti, specijalno one vezane za polje partnerstva. Nova romantična priča može biti vezana za nekoga ko je drastično mlađi ili stariji, ali i za nekoga ko je poprilično liberalan.

Rak

Rakovi su bili dosta istestirani tokom juna i jula, pa će avgustovske dane provesti trudeći se da impresioniraju, zadive i ubede najbližu okolinu u sopstvene mogućnosti i veštine. Prve dane ovog letnjeg meseca biće suočeni sa nekim finansijskim poteškoćanja, koje će moći da reše samo upornim i disciplinovanim akcijama. Sumnja u veštine i sposobnosti neće izostati, specijalno ako postoje sukobljavanja na polju partnerstva.

Mlad Mesec u Lavu naglašava polje zarade, tako da će Rakovi biti primorani da naprave neki plan i smanje troškove. Neka iznenađenja su moguća i to od strane prijatelja, ali i starije braće i sestara. Takođe, ova lunacija naglašava potrebu da se razviju neke veštine koje će doneti neki prihod ili bar uvećanje zarade.

Gomilanje planeta u znaku Device pojačava verbalne sposobnosti, ali i pojavu kritičkog mišljenja. Možda se Rakovima neće dopasti ovolika količina racionalnosti na svakodnevnom nivou, ali će im svakako pomoći da izađu iz nekih menatalnih blokada.

Moguća su kraća putovanja, nova pozanstva i neka nova iskustva koja mogu razbiti neke zablude stvorene u prethodnom periodu.

Produktivnost tokom avgusta je zagrantovana, specijalno kako se bude približavao spoj Marsa i Merkura. Takođe, ovaj aspekt može pripadnike ovog znaka dovoditi u situacije gde će podizati glas ili se svađati zbog nekih sitnica ili zamerki.

Pun Mesec u Vodoliji Rakovima donosi poslovni i finansijski uspeh, ali i dogovore u vezi sa saradnjom. Na emotivnom planu može učvrstiti odnose, ali samo ako partneri prihvate individualnost onog drugog.

Harmonični aspekti Venere u znaku Vage će konačno smiriti zaraćene strane, kako na poslu tako i u emotivnim vezama. Mogući su laki dogovori i stabilniji prihodi.
Retrogradni Uran u Biku može usporiti realizacije nekih planova, ali i dovesti u pitanje neka prijateljstva.

Lav

Lavovima prvi deo meseca može biti teži nego inače. Kritika i hladniji ton upućen od strane partnera ili nekog poslovnog saradnika može izazvati osećaj nedovoljnosti, a u slučaju Lavova i bes. Usporavanje i pomalo negativnije razmišljanje mogu biti motivatori da se povuku konkretniji potezi, baš zbog negativnih komentara ili evaluacije.

Nakon što prevaziđu kritičan ton, malo izbruse ego i prihvate situaciju, Lavovi će imati prilike da rade na sopstvenom samopuzdanju dovodeći u red sopstvene veštine i talente. Pošto će planete u Devici biti u prirodnom drugom polju, maglasak ne mora da bude na savršenosti već na učinkovitosti i disciplini. Ovo će se odnositi i na ishranu, na zaradu, ali i na pružanje usluga (specijalno ako je posao u pitanju).

Mlad Mesec u Lavu otvara period kada će pripadnici ovog znaka posvetiti emotivnim odnosima. Neki će se iznanda zaljubiti, a neki će se opirati nekim romantičnim potezima koje neće tako lako prihvatiti.

Povratak Jupitera u polje partnerstva stavlja naglasak na deljenju i sami aspekti Sunca i Merkura sa ovom planetom naglasiće potrebu Lavova da u partnerskim odnosima poprave ono što su propustili tokom proleća. Naglasak će biti na deci, ljubavi i zajedničkim aktivnostima, dok će i finansije biti isto jedna od bitnijih tema. Bilo bi dobro izbegavati aroganciju i sebično ponašanje.

Prelazak Venere u znak Vage može biti dobra prilika da se popravi komuniakcija, tj da se ublaži. Sada reći postaju mekanije i diplomatičnost može probuditi mnogo prijatniju atmosferu, kako među najbližima, tako i sa novim osobama.

Pun Mesec u Vodoliji će biti vrhunac prethodnog napornog perioda, a donosi harmoničnije emotivne odnose, ali i dogovor koji uključuje i obaveze. Naglasak će biti na zajedništvu gde ne postoje razlike i takmičenje.

Retrogradni Uran će se povlačiti kroz polje posla i ambicije, naglašavajući temu lične individualnosti. Mnoge Lavove očekuje revidiranje nekih prethodno osmišljenih ideja koje mogu biti osporene ili pod znakom pitanja.

Devica

Pad energije i generalno negativno razmišljanje, a potencijalno i neodlučnost mogu biti glavni uzroci neraspoleženja u prvom delu avgusta. Device su veliki radnici pa će se truditi, ma koliko to bilo nemoguće, da postignu po ko zna koji put svoj maksimum. Potera za savršenstvom i dobrim tajmingom može biti ukrštena i sa nekim novim “pravilima” koje će nametati partnerima.

Takođe, avgust će biti rezervisan i za korekcije u ishrani ili generalnom odnosu prema zdravlju, jer naglašena dvanaesta kuća prirodnog horoskopa ukazuje da je sveopšti umor prisutan, kako na fizičkom, tako i na mentalnom i duhovnom nivou.

Mlad Mesec  Lavu nagalašava potrebu ovog znaka da se na neki način povuku i kroz neke individualne akcije izoluju od svega što im remeti njihov mir i red. Ovo će biti period kada će maksimalno biti posvećeni nekim ličnim zadovoljstvima koji nude beg od realnost i opterećenja koja su ih mučili u prethodnom periodu. Kako će Venera putovati od prvog do drugog priorodnog polja, lično angažovanje će biti fokusirano na zaradu i nadogradnju nekih veština.

Aspekti Merkura i Venere u Devici sa Neptunom u Ribama mogu doneti neka suoačavanja na polju partnerstva koja možda ne moraju biti prijatna, ali mogu rezultirati nekim rešenjima, jer kada Venera, a potom i Merkur pređu u znak Vage započinje period kada će biti lakše sprovesti sve u delo. Takođe, preporuka za ovaj znak je da se maksimalno posvete svim detaljima u odnosu, kako bi krajnji deo meseca doneo upravo ono što su kroz razgovore, pa i neko zameranje, pokušali da izazovu.

Pun Mesec u Vodoliji naglašava i polja posla i zdravlja, kao i polje partnerstva. Ovde je vidljiva slika uspeha, ali kroz spajanje, kako ortakluka, tako i emotivnih partnera. Pod ovom lunacijmo Device dobijaju vetar u leđa kako bi uradile ono što je zaustavljeno ili sprečeno u prethodnom peridou. Ovo će takođe biti odličan period za zaradu i stabilizaciju finansija.

Retrogradni Uran u Biku povlačiće se kroz polje planova, te će potencijalno biti revizije ili bar izmena u saradnji sa nekim ko je daleko (inostranstvo), kao i sa nekim prijateljem koji nudi saradnju, bilo kog tipa.

Vaga

Ljubav koju pružaju Vage u prvoj polovini avgusta može biti dočekana nekim hladnim pogledom, ali i kritikom kako nije to dovoljno. Pad entuzijazma može biti prilika da se pripadnici ovog znaka zapitaju da li su bili sebični i arogantni tokom jula meseca.

Prolazak planeta kroz znak Lava mogu naglasiti izmenu u načinu razmišljanja jer surovi Saturn iz znaka Vodolije upravo priča o suzbijanju prevelikog egoizma. Pošto Vage maksimalno koriste um i logiku neće im biti potrebno mnogo vremena da sklope slagalicu.

Prvih dana avgusta je odlično vreme za samospoznaju, jer će Venera prolazeći dvanaestim poljem naglasiti jedno povlačenje i analitičnost na temi sopstvenih dubina.

Najveći neprijatelj Vagama u ovom periodu može biti izražena samokritičnost i osećaj krivice koja će se s vremena na vreme pojavljivati, dok će s druge strane biti bezgranična potreba da se radi na nekim duhovnim temama. Malo vere u sebe i zdravije postavljanje granica može biti idealana formula za prvi deo avgusta.

Mars i Merkur u Devici pojačavaju sve teme ličnih sabotaža, pa pretrivanje u potrazi za idealnim saputnikom ili idealnim prijateljem može upravo biti kamen spoticanja tokom celog meseca. Zauzete Vage će se preispitivati, preslikavajući na neki način sopstvene nesavršenosti upravo emotivnim partnerima.

Mlad Mesec u Lavu otvoriće put ka socijalizaciji na neki drugi način. Ovde će biti prisutna tema dece, prijatelja, ali i putovanja. Neka iznenađenja na polju finansija ili potisnitih strahova mogu biti prepreka ka cilju ili željama koje Vage žele da ispune.

Venera u Vagi će uneti vedrinu i pripadnike ovog znaka obradovati, na ličnom polju, ali i na polju partnerstava. Šarm i samopuzdanje mogu biti glavni aduti u prevazilaženju prepreka, dok će pozitivan aspekt sa Saturnom u Vodoliji stabilizovati intimu, ali i emotivne odnose.

Kulminaciju upravo donosi Pun Mesec u Vodoliji koji će prethodne teme na neki način dovesti u red, a pružiti neke nove poslovne šanse koje nikako ne bi valjalo propustiti.

Retrogradni Uran u Biku izaziva potrebu da se fleksibilnije pristupi temi intimnosti, a njegova poruka je da niko i ništa nije sigurno sem vere u sebe.

Škorpija

Ono što će Škorpijama najteže ići tokom prve polovine avgusta je da ne popuštaju navali negativnih misli da preuzmu vođstvo. Rastrzanost između posla i obaveza prema porodici i kući može biti uzrok povremenih nesporazuma, preteranog kriticizma i umora.

Saturn u Vodoliji upozorava da je odgovornost prema drugima, ovde direktno najpre članovima porodice, nešto što bi moglo da stvori veliki pritisak. Takođe, ovo bi moglo direktno da napravi veliki polaritet, na poslu sjaj, dok je u intimnom životu mrak. Mada, ovo ne mora biti jedina definicija predstojećih aspekata početkom avgusta, pa je moguće napraviti neke promene i uneti balans, prvenstveno jačajući samopuzdanje vrednovanjem sopstvenih veština i umeća.

Mlad Mesec u Lavu naglasiće polje karijere i posla, što može naterati Škorpije da se izbore za sebe i poziciju upornim radom, nekim novim idejama i pozitivnijim stavom. Ova lunacija ukazuje i na primenu fleksibilnosti jer će biti neplaniranih situacija. Vreme oko i nakon Mladog Meseca u Lavu biće idealno za bilo koju vrstu promene vezane za partnerstvo ili višu poziciju na poslu.

Prisustvo planeta u znaku Device naglasiće polje prijateljstva, ali i realizacije posla i srećnih okolnosti, pa će avgust biti odličan za upornost i pažljivo ispunjavanje planova. Ovo može biti i period kada će Škorpije imati najviše koristi od vrednog rada.

Venera u Vagi će naglašavati podsvesnu potrebu da se hramonizuju emotivni odnosi, pa će uz pomoć Saturna u Vodoliji u tome i uspeti. Prolazak Venere kroz dvanaesto polje priorodnog horoskopa može ukazati na emotivno udaljavanje od partnera, tako što se maksimalno udovoljava njegovim/njenim potrebama. Takođe, ovo može biti izuzetno povoljan period za kretivnost i učenje bitnih lekcija o ljubavi.

Pun Mesec u Vodoliji uz retrogradni Jupiter nagoveštava uspešne relaizacije započete pod Mladim Mesecom. Ova faza Meseca upravo priča o srećnijim okolnostima koje će imati uticaja na emotivne odnose, dom i porodicu. Naglašen je uspeh na polju posla koji će se preliti na ova bitna polja.

Strelac

Povratkom Jupitera u znak Vodolije Strelčevi su okrenuli glavu opet ka temama koje obuhvataju humanost, pravdu i tuđe potrebe. Nesebičnost i ljudskost su sada najbitnije teme, a kako je i Saturn u Vodoliji, pripadnicima ovog znaka sada su u fokusu razgovori, informacije i promena načina razmišljanja. Biće tu i nekih razočarenja, u društvo, norme, način na koji se ljudi jedni prema drugima odnose, pa će biti i najveći zagovornici isterivanja pravde na čistac, kako globalno, tako i na ličnom planu.

Ukoliko već nisu krenuli na put, početak avgusta može biti upravo vreme kada će započeti obilazak svih onih koji su im dragi. Ukoliko je u fokusu neki plan, on može biti usporeniji i pod pritiskom jer neće sve biti kako su planirali. Opozicija planeta Sunca i Saturna u Lavu, pa uz to kvadrat Urana u Biku mogu biti uzrok nekim nesiglasicama sa rođacima ili kompletna izmena planova vezanih za budućnost.

Nakon teško progutane istine ili nekih uvida, Strelčevi će se ipak okrenuti poslu i radu, jer prelazak Merkura u znak Device samo pojačava radnu etiku. Fokus će biti na manjim, izvodljivim ciljevima. U ovom, reklo bi se, poprilično, radnom mesecu pripadnici ovog znaka od ljubavnih partnera mogu očekivati racionalno i logično zaključivanje, ali i prisustvo direktnosti u komunikaciji. Naglasak će biti na ispunjavanju ambicije, uz konstantnu sumnju u sopstvene sposobnosti.

Mlad Mesec u Lavu naglašava polje ideja, avanture i planova, te će Strelčevi biti zagriženi da nekom promenom i pomalo rizičnim finansijskim poduhvatom uvedu izmene u poslu, planovima, ali i odnosu prema drugima.

Venera u Vagi će prijati Strelčevima, specijalno što će naglasiti harmoniju u polju davanja i pružanja ljubavi. Ona može biti glasnik lepih događaja koji mogu biti kruna napornog perioda. Prisustvo planete ljubavi u kući druženja može doneti i interesantne osobe sa kojima će otpočeti neka interesantna priča, a koja može kasnije rezultirati vezom.

Pun Mesec u Lavu će doneti kulminaciju i moguće nov posao, ali i zadovoljenje u međuljudskim odnosima. Strelčevima ova lunacija donosi i radosne vesti vezane za finansije i dom.

Retrogradni Uran u Biku će uticati na polje svakodnevnice, te će Strelčvei biti primorani da poboljšaju ishranu, obrate pažnju na zdravlje, ali i na poslovne saradnike.

Jarac

Jarčevi će početkom avgsuta biti raspoloženi da testiraju opet polje bliskosti i finansija, uz dodatnu sumnju u sebe i pozitivne ishode, mogu biti izloženi nekim iznenadnim situacijama koje im neće dati vremena za razmišljanje. Mogući su veliki troškovi, pozivi u izlaske, ali i ponude za posao koji na nekin način prevazilaze trenutno samopuzdanje.

Jupiter povratkom u znak Vodolije i u drugo prirodno polje može biti upravo ta srećna okolnost koja može povećati zaradu, ali i veru da neke priče ipak imaju srećan kraj. Ovo može biti i pomoć nekog prijatelja, koji znanjem i umećem pomaže u stresnoj situaciji.

Mlad Mesec u Lavu može biti zanimljiv i to baš zbog izlaska iz zone komfora. Neka neobična osoba ili situacija mogu naterati Lavove da rizikuju i upuste se u nešto što im je do sada bilo neverovatno. Lunacija se odigrava u polju seksa i bliskosti, tako da je i ta tema otvorena u prvoj polovini avgusta.

Ono što ne bi trebalo da zaborave je da će Venera, Merkur i Mars hodati po kući koja priča o ljubavima na daljinu, a kako je u pitanju Devica, ovde sumnja u srećan kraj može biti najdominantnija. Takođe, ovo će biti dobra odskočna daska za neki interesantan posao koji uključuje pisanje, organizovanje, ali i planiranje.

Prisustvo planeta u znaku Device neće biti problem za ovaj znak, naprotiv, pojačaće organizacione sposobnosti i motivisati Jarčeve da udarno rade, ali i uče.

Prelazak Venere u znak Vage može doneti upravo ono čemu su se nadali, nagrade na poslu, ali i u ljubavi. Ovo može biti i period kada će dobiti i neke poklone, ali i pohvale u vidu zarad ili povišice.

Pun Mesec u Vodoliji srećno finale na polju zarade, ali i bliskosti. Otvaraju se nove prilike za komunikaciju na nekom malo dubljem nivou, te će razmena ideja i misli biti jedna od glavnih spona u partnerskim odnosima.

Retrogradi Uran u Biku naglašava polje ljubavi i zabave, te će Jarčevi biti uplašeniji da naprave neki rizičan i nepredvidiv potez, a kako to život uvek hoće da namesti, upravo će na takve osobe i nailaziti.

Vodolija

Otakako je Saturn u njihovom znaku Vodolije su postale još povučenije i što on više pritiska to pripadnici ovog znaka preuzimaju više odgovornosti. Opozicija sa Suncem i Merkurom u znaku Lava, koji će se smestiti u njihovo polje partnerstva. Ovo može biti sjajan prikaz kako to partneri oslikavaju naše podsvesno ja i kako zapravo izgleda kada se tom drugom delu sebe opiremo, u ovom slučaju kritikom. Vodolije će biti spremne da postave uslove, dok će druga strana biti poprilično sebična.

Početak avgusta će biti idealan za samospoznaju i učenje bitnih lekcija o ljubavi baš kroz ove prepreke. Moguće su veze sa osobama koje su kompletno suprotne od pripadnika ovog horoskopskog znaka. Zauzete Vodolije će biti na testu u ljubavi, jer će biti primorane da popuste kočnice i nađu ipak neki balans. Naravno, mogući su nesporazumi i to u domenu dece, pružene ljubavi i pažnje.

Planete u Devici će naglasiti polje bliskosti, pa će kritike i uzdržavanja biti i na pretek, ali će biti prilike i za analizu najdubljih strahova, čak i onih vezanih za finansije. Ceo avgust može biti izuzetno produktivan za Vodolije, samo ako ne posustanu jer retrogradni Uran u četvrtom polju može izazivati nepredividovost u domu i među članovima porodice. Ovo može biti i slika samih pripadnika ovog znaka, koji mogu biti okarakterisani kao oni koji ne robuju formama.

Mlad Mesec u Lavu naglasiće bitnost emotivnih odnosa, kao i fleskibilnost, ali ono što je najbitnije mnogima će doneti spoj nespojivog. Zauzete Vodolije mogu očekivati neke nove početke na polju zbližavanja, pa ovo može biti prihvatanje nekih kritika, ali i tvrdoglavo opiranje bliskosti. Narednih mesec dana moraće da se razjasni, šta je za njih prihatljivo,a šta ne kada su odnosi u pitanju.

Venera u Vagi uneće harmoniju i smirivanje, specijalno na polju ličnih planova i uverenja. Harmoničan aspek sa Saturnom pomaže smirivanju tenzije na polju odnosa, ali i podizanje samopuzdanja.

Pun Mesec u Vodoliji može doneti srećne završetke samo ukoliko partneri prihvate različitosti i upuste se u nepredvidivo. Mesec i Jupiter u Vodoliji biće blizu polje zarade, te će ovde biti otvorena mogućnost uvećanja ili pomoći od strane nekog člana porodice.

Ribe

Uspavane Ribe će tokom avgusta biti budnije nego inače. Planete u Devici stvaljaju fokus na polje partnerstva, pa će biti prigovaranja, sumnje u sopstveno samppuzdanje, ali i analize i to u tišini, jer se planete u Vodoliji ponovo okupljaju u njihovom polju tajni i tišine. Zbog sukoba na relaciji znaka device i Ribe, pripadnici ovog znaka će biti suočeni sa nekim realnim i kritičkim stavom, koji generalno fali ovom znaku.

Ovo će biti idealno vreme da se posvete nekim unutrašnjim procesima čije rezultate mogu očekivati već krajem meseca.

Saturn u Vodoliji i planete u Lavu stvoriće pritisak na polju zdravlja, kako mentalnog, tako i fizičkog.

Početak meseca biće rezervisan za naporniji rad, usredsređenost na tuđe kritike i preteške saradnike na poslu. Biće dosta prilika za razgovore, što možda Ribama i neće odgovarati, ali će svakako biti prilika za saznavanje nekih novih informacija, ali i uvida.

Mlad Mesec u Lavu naglašava polje posla i zdravlja, pa ovo može biti prilika da se uvedu neke novine, a kako će planete u Devici ukazivati na ishranu, eto prilike za odsrtanjivanje svega štetnog, a u slučaju Lava to su šećer i testo.

Venera u Vagi unosi harmoniju u polje bliskosti, pa će druga polovina meseca biti rezervisna za umirivanje svega narušenog dok je planeta ljubavi bila u kritički nastrojenoj Devici. Popuštaju sumnje u emotivni odnos, ali i u partnera. Prisustvo Venere u osmom prirodnom polju može doneti uvećanja zarade ili bar dobitke kroz partnera.

Pun Mesec u Vodoliji naglašava uspešni završetak borbe za bolju atmosferu na svakodnevnom nivou. Sreća dolazi kroz pomoć drugima, ali i partneru. Takođe, ovo može baš ukazati na uspešne poduhvate koji učvršćuju veru u odnose koji pričaju o osobama koje su povezane na menatalnom i duhovnom nivou.

Retrogradni Uran u Biku kroz treće, prirodno polje, naglašava potrebu da se neki stavovi, ali i razmišljanja revidiraju. Povratak unazad ne mora biti shvaćen bukvalno, već kao prilika da se umiri dramatično ubrzanje i skupe informacije koje mogu baš biti vezane za proces razmišljanja.

Više o horoskopu na Instagram stranici @astrovenusbykat

Komentari

Vaš komentar