Najbolji restoran na svetu nalazi se na fudbalskom stadionu

Lifestyle 24. jul 202213:433 komentara
stadion parken kopenhahen danska
Shutterstock

Kada pomislimo na ulickane restorane sa Mišlenovim zvezdicama, prva asocijacija obično nema nikakve veze sa fudbalskim stadionima, ali kada je u pitanju restoran Geranium, to je neizbežno jer se on nalazi baš u jednom stadionu.

Danski nacionalni fudbalski stadion je Parken, koji je ujedno i dom fudbalskom klubu Kopenhagen, ali na njegovom osmom spratu nalazi se Geranium, restoran koji je upravo proglašen za najbolji na svetu. Ovaj restoran ima prelep pogled kroz ogromne prozore na obližnji zeleni park, prenosi City magazine.

Za stanovnike ovog grada, ovaj restoran predstavlja instituciju već više od jedne decenije. U 2016. godini postao je prvi danski restoran sa 3 Mišlenove zvezdice, a još od 2013. nalazi se na raznim listama najboljih restorana na svetu, a ove godine konačno je došao do prvog mesta.

Pored neobične lokacije i uređene unutrašnjosti, ovaj restoran se izdvaja i po tome što se u njemu ne služe jela sa mesom, a takođe i po tome što je otvoren samo četiri dana u toku nedelje. Ukoliko ste u Kopenhagenu i želite da svratite u ovaj restoran, pripremite se, jer uopšte nije jeftin, a i proverite kada se igraju utakmice, kako ne biste uleteli u nepreglednu reku navijača.

Komentari

Vaš komentar