Najveća greška koju mnogi prave prilikom unošenja biljaka u kuću

Lifestyle 13. nov 202122:104 komentara
Pixabay.com

Iako se čini kao bezazlena greška, može uništiti druge biljke i vaš dom napuniti raznim insektima i štetočinama.

Kako se godišnja doba menjaju, tako se menjaju i potrebe naših biljaka. Naravno, jedan ključni korak u nezi biljaka kada dođe hladnije vrijeme je vraćanje određenih biljaka unutra, ako su se celo leto grejale na suncu , ali da li je to sve?

Portal Mindbodygreen otkrio je najbolje savete stručnjaka za brigu o biljkama prilikom dolaska hladnijeg vremena.

Sobne biljke treba vratiti unutra kada noćne temperature u vašem području padnu ispod 12 stepeni, rekla je stručnjakinja za vrtlarstvo Lindzi Pangborn.

„Većina biljaka preferira temperature iznad 15 stepeni, stoga imajte na umu prognozu ako planirate svoje biljke držati na otvorenom tokom jeseni“, dodaje ona.

Kada dođe vreme da unesete svoje biljke, stručnjakinja Marija Faila kaže da je najveća greška koju treba izbegavati nepregledanje biljaka za štetočine. Naime, potrebno je isprati biljke kako bi isprali štetočine, pre nego što ih premestite unutra.

„Obavezno pogledajte i gornju i donju stranu lišća“, napominje Faila, dodajući da pažljivo pregledate stabljike i tlo te uklonite mrtvo i trulo lišće gde se životinje vole da se sakriju. Ako primetite nekoliko insekata, nežno ih uklonite, a ako dođe do zaraze biljke, organski insekticidni sprej može se koristiti za suzbijanje štetočina.

Komentari

Vaš komentar