Kupovne kocke za supu često mogu biti pune nepotrebnih konzervansa, zato je puno bolje napraviti domaću verziju. Na ovaj način možete prilagoditi sastojke, ali i količinu začina.
Sastojci:
– 1 manji krompir
– 1 veća šargarepa
– 1 manja tikvica
– 1 manja glavica luka
– pola vezice peršuna
– 100 g soli
– kašika ulja
Priprema:
Sve sastojke sitno naseckajte i stavite u teflonski tiganj u kojem se sastojci neće zalepiti za dno, nalijte malo vode i prodinstajte dok ne ispari sva tečnost koju će pustiti povrće. Dodajte so i ulje i nastavite mešati još nekoliko minuta.
Sameljite sve sastojke i vratite u tiganj kako bi se malo osušilo. Kada dobijete smesu gustu poput testa, sklonite je s vatre i rasporedite po papiru za pečenje. Napravite od smese pravougaonik debljine oko 1 centimetar i zamrznite na 12 sati.
Nakon toga naseckajte na kockice. Svaku kockicu uvijte u papir za pečenje i stavite u frižider – to je pravilan način čuvanja. Od ove smese se dobija devet kockica, a povrće se može izmeniti po želji i ukusu, piše 24 sata.hr.
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare