Ovih pet biljaka ne stavljajte blizu radijatora

Lifestyle 01. dec 202217:52
orhideja
Izvor: Pixabay

Imate li neku od ovih biljaka kod kuće? Obratite pažnju na njihov položaj...

Nije uopšte teško zaljubiti se u biljku zbog boje njenih cvetova ili posebnog oblika lišća.

Mnogo je biljaka koje jednom kupljene automatski završe na prozorskoj dasci ili u blizini balkona jer je dovoljno svetlo ili jer nam je to jedina dostupna tačka. Međutim, svaka ima različite potrebe kako u pogledu zalivanja tako i u pogledu smeštaja u kući, piše Novi list.

Sve biljke treba držati podalje od grejanja jer je suvi vazduh štetan za njih. Ovih pet se posebno ne smeju postavljati blizu radijatora:

Orhideja: ukrasna biljka sposobna da pročišćava vazduh. Voli svetlost, ali istovremeno joj je potrebna visoka vlažnost jer je tropska biljka. Bolje je smestite na svetlo mesto gde je možete prskati vodom kako biste povećali nivo vlažnosti u prostoriji.

Ciklama: sjajna biljka koja bolje podnosi hladnoću nego vrućinu. Idealna klima za ciklame je ona svežija. Ova biljka takođe više voli senu nego sunce.

Božićni kaktus: vrlo omiljena zimska biljka koja dobro podnosi grejanje naših domova, ali ne sme se nalaziti u blizini izvora topline ili na promaji. I njega je, dakle, bolje držati dalje od radijatora.

Božićna zvezda: simbolična biljka božićnih praznika. Ova biljka poreklom iz Meksika voli toplu i svetlu okolinu, ali ne u blizini peći, kamina i radijatora.

Paprat: biljka savršena i za manje osvetljen stan. U prirodi bujno raste u zasenjenim ili polusenovitim, vlažnim i hladnim prostorima. Vruće temperature nisu za nju, a ni radijatori.

Komentari

Vaš komentar