Pet najboljih zemalja za dobijanje dvojnog državljanstva

Lifestyle 31. jan 202312:0319 komentara
Pixabay/antheah

Kako se svet menja, menjaju se i opcije za dobijanje drugog državljanstva.

Travel Daily News daje listu pet najboljih zemalja za drugo državljanstvo 2023. godine, uzimajući u obzir faktore kao što su jednostavnost procesa, zahtevi za ulaganje i mogućnosti putovanja, prenosi Nova.rs.

Pročitajte još

Sent Kits i Nevis

Program državljanstva Sent Kitsa i Nevisa za ulaganje je jedna od najpopularnijih opcija za one koji traže drugo državljanstvo, posebno među bogatašima, budući da je u pitanju prelepa karipska ostrvska država, koja je poznata po svojim luksuznim odmaralištima i netaknutim plažama.

Program omogućava pojedincima da dobiju državljanstvo Sent Kitsa i Nevisa ulaganjem u nekretnine ili doprinosom u vladin fond za održivi rast.

Shutterstock

Vreme obrade je relativno brzo, sa vremenom obrade od oko tri od šest meseci. Kao članica Komonvelta, drugo državljanstvo u Sent Kitsu i Nevisu omogućava putovanje bez viza u preko 150 zemalja, uključujući Veliku Britaniju, Kanadu i EU.

Sent Kits je jedna od najstabilnijih zemalja u regionu, ima tropsku klimu i prosečnu temperaturu od 27 stepeni Celzijusa, a engleski je zvanični jezik.

Malta

Malta je mala ostrvska država koja se nalazi u Sredozemnom moru, poznata po sunčanom vremenu, prekrasnim plažama i bogatoj istoriji.

Shutterstock

Malteški i engleski su zvanični jezici Malte, a Malta Individual Investor Program je jedan od najpopularnijih programa za dobijanje drugog državljanstva.

To zahteva minimalno ulaganje od 650.000 evra u malteške državne obveznice ili imovinu. Novac mora biti uložen u nekretninu koja se nalazi na Malti i nije starija od pet godina. Program za individualne investitore na Malti takođe zahteva od podnosioca zahteva da provede najmanje 183 dana na Malti svake godine. Kada se aplikacija odobri, podnosilac će dobiti svoj malteški pasoš u roku od šest do osam nedelja.

Malteški program za individualne investitore jedan je od najuglednijih i najuglednijih programa u Evropi. Program zahteva značajna ulaganja, ali proces je relativno brz, sa vremenom obrade od oko 12-14 meseci. Malta je članica EU, a drugo državljanstvo Malte omogućava vam putovanje bez vize u preko 180 zemalja, uključujući SAD i Kanadu.

Antigva i Barbuda

Program državljanstva za ulaganje Antigve i Barbude je jedna od najpristupačnijih opcija za dobijanje drugog državljanstva. Program zahteva jednokratnu donaciju državnom fondu za nacionalni razvoj, zajedno sa ulaganjem u nekretnine, a minimum je 100.000 dolara.

Pixabay/Hornet_Pictures

Vreme obrade je relativno brzo, tri do četiri meseca, a Antigva i Barbuda dozvoljava putovanje bez viza u preko 130 zemalja.

Grenada

Program državljanstva Grenade putem ulaganja je još jedna održiva opcija, sa minimalnim ulaganjem od 150.000 dolara i vremenom obrade od oko četiri do šest meseci. Zemlja nudi putovanja bez viza u preko 130 zemalja, uključujući Kinu i Rusiju.

Pixabay/Skybluesrich

Program zahteva jednokratnu donaciju vladinom Nacionalnom fondu za transformaciju, zajedno sa ulaganjem u nekretnine, ali, kao i za ostale zemlje, važno je da se detaljno istraži i konsultuje sa profesionalcem pre donošenja odluke.

Sveta Lucija

I državljanstvo Svete Lucije može se dobiti putem ulaganja u nekretnine ili doprinosa državnom nacionalnom ekonomskom fondu, sa vremenom obrade od oko četiri do šest meseci.

Pixabay/31774

Minimalna investicija je 100.000 dolara.

Karipska zemlja nudi putovanja bez viza u preko 130 zemalja, uključujući Kinu i Rusiju. CBI program Svete Lucije takođe nudi mogućnost uključivanja izdržavanih lica kao što su supružnik, deca i roditelji, što ga čini odličnom opcijom za porodice koje traže drugo državljanstvo.

Imajte na umu da konkretan iznos ulaganja i zahtev za boravak mogu da variraju u zavisnosti od programa, važno je da proverite kod vlade ili profesionalnog konsultanta pre donošenja bilo kakve odluke.

Komentari

Vaš komentar