Pet stvari koje treba raditi pre treninga za najbolje rezultate

Lifestyle 21. jan 202311:331 komentar
Izvor: Pixabay

Sviđalo nam se to ili ne, svi se možemo složiti da je vežbanje važno za održavanje fizičkog i mentalnog zdravlja. Nije važno da li vežbate zarad mentalne stabilnosti i pozitivnih endorfina koje vežbanje može da obezbedi, ili pokušavate da skinete nekoliko kilograma viška, treneri naglašavaju da je vreme provedeno u teretani veoma korisno, prenosi Birdi.

Međutim, kada dođe vreme da se „baci na posao“, većina nas ne zna odakle da počne da bi imali maksimalne rezultate.

Da li pre toga treba da pijemo ili jedemo? Šta je sa istezanjem? Ili bi možda trebalo da uzmemo suplemente? Pitanja je zaista mnogo, a kada je u pitanju naše zdravlje, najbolje je da se čuvamo. Zbog toga su treneri odlučili da pre treninga otkriju pet stvari koje pomažu u postizanju boljih rezultata tokom treninga, a one su:

  • Planiranje vežbi unapred kako ih ne biste preskočili
  • Obavezno istezanje
  • Lagana i zdrava hrana
  • Uzimanje suplemenata
  • Dovoljno sna

Ipak, treneri naglašavaju da je, posebno kada je u pitanju uzimanje suplemenata pre treninga, neophodno voditi računa o vrsti suplemenata koji uzimamo. Na primer, kreatin monohidrat je i dalje najpopularniji oblik suplementa u svetu fitnesa. S obzirom na to da će vam pružiti snagu, povećati izdržljivost i smanjiti bol tokom i nakon treninga, većina trenera preporučuje upravo ovaj dodatak za najbolje moguće rezultate, prenosi Indeks.

Komentari

Vaš komentar