Posle pet godina, proradila panoramska zlatiborska gondola, najduža na svetu

Lifestyle 11. jan 202115:0621 komentara
gondola, zlatibor
N1

Nakon pet godina od početka radova, zlatiborska "Gold gondola" počela je sa radom. To je najduža panoramska gondola na svetu, a ujedno i jedna od najvećih investicija opštine Čajetina, kaže predsednik ove opštine Milana Stamatović.

Stamatović za N1 kaže da će se, zahvaljujući gondoli, povećati broj turista, kao i da je cilj da u periodu od pet godina zabeleže milion posetilaca.

Cena karte do Tornika i nazad za odrasle će biti 1.000 dinara, dok će dečja karta koštati 550 dinara, a deca do šest godina će imati pravo na besplatnu vožnju u pratnji bar jedne odrasle osobe.

Stamatović je za N1 govorio i o sukobima između opštine i ministarstva građevinarsta koji su trajali koliko i izgradnja gondole.

Gondola
Foto: N1

Pominje se da je investicija koštala 13 miliona evra. Na pitanje N1 odakle pare, Stamatović odgovara: „Rekao sam da je to novac udružen od poreza naših poštenih građana, od investitora koji su kupili građevinsko zemljište, platili građevinsko zemljište i od naknade za uređenje građevinskog zemljišta. Dva ministra, ministar finansija i građevine, će biti zapisani crnim slovima u istoriju Zlatibora. Koji su nas pet godina osporavali, bili protiv ovog projekta… To će istorija da zabeleži, a ostaće ovo da se pamti“.

 

Komentari

Vaš komentar